Fun-fact’eren

Af Anonym (ikke efterprøvet)
19.07.21
Bøger der giver dig noget fakta om, hvad verden består af.

Universets tilbliven, hurtige biler og verdens største dyr. For dig er det ikke nok at vide, hvordan verden hænger sammen, du vil også vide hvorfor. Du er sindssyg nysgerrig, og en ægte spørgejørgen! Du vil nørde og blive klogere, men sproget skal også være fange dig og det skal være spændende fortalt. 

Du er en Fun-facter, og her er de bedste fakta til dig!

Min gigastore bog om natur og videnskab

Vidste du at Chips blev opfundet ved et tilfælde, ved at en utilfreds gæst, syntes at kartoffelskiverne var for tykke? Eller kunne du godt tænke dig at vide, hvordan ildfluer skaber lys? Så er det her bogen for dig! For hver side du bladrer, så bliver du lidt klogere på natur og videnskab - og er du i tvivl om du har fanget det hele, så bliver der stillet nogle gode spørgsmål undervejs på siderne. Hvis du interesserer dig mere for Jorden og universet, så er der en også en gigastor bog om det. Bogen er idéel for de 7-11-årige.

Sorte Huller

Ude i rummet findes der noget, man kalder Sorte Huller, hvor intet slipper væk, og hvor alt forsvinder. Bogen om Sorte Huller er skrevet af Sigurd Toftdahl Terkelsen, og giver svar på alt om lys, kraft, gas og stjerner. Så interesserer du dig for rummet og er mellem 9-11 år, er det her en sikker succes. PS. Rådet til alle det har tænkt sig at en lille tur ude i rummet, HOLD JER LANGT VÆK FRA DE SORTE HULLER.

Den utrolige historie om middelalderborge

Hvem elsker ikke bare borge, og drømmer om at være tilbage til dengang, hvor der fandtes riddere? I denne bog har du faktisk muligheden for det, da du er hovedpersonen på en borg under belejring, hvor du skal løse forskellige opgaver. Bogen er skrevet af Jacqueline Morley, og undervejs bliver du klogere på, hvordan man levede i middelalderen. Hvis du er mellem 8 og 12 år - og synes, det er spændende at læse om andre tidsaldre, så er det her en god sommerferiebog. 

Kunne du ikke helt finde noget, som du synes var spændende at blive klogere på? Eller måske vil du hellere blive klogere på nogle, der lever et betydeligt anderledes liv end dig selv? Så kan du smutte forbi Den engagerede, og se om der ikke er noget, der frister. Hvis du er mere til hurtigt-læste bøger, så er du Snack-læseren

Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken type ferielæser du er, så kan du gå tilbage til læseguiden her

Ekstra til Fun-fact'eren: