Suzanne Brøgger
Suzanne Brøgger

Tillykke Suzanne Brøgger, 75 år

18.11.19
Få har som Suzanne Brøgger udfordret og skabt debat blandt andet med det store fokus på kærlighed og erotik i hendes forfatterskab. Og hun er stadig aktuel.

Suzanne Brøgger bliver 75 år i dag, mandag d. 18. november. Vi sender vores lykønskninger og en tak for det store bidrag til litteratur og debat om kønsroller i Danmark.

Suzanne Brøgger har i sit mangesidige forfatterskab, siden sin debut i 1973: essaysamlingen "Fri os fra kærligheden", der er et opgør med kønsroller og kvindens plads i det moderne samfund, ofte udfordret og skabt debat ved at sætte fingeren på væsentlige områder i vores samfund.

Og netop "Fri os fra kærligheden" er omdrejningspunktet for en helt ny teaterforstilling: "Brøgger". Det er det det eksperimenterende teater Revolver, der i den anmelderroste forestilling ”Brøgger” giver de bedste af Brøggers essays scenisk liv. Det er sanger og skuespiller, Jeanett Albeck, der forvandler dem til sange, sat ind i et humoristisk, skarpt og smukt univers. I forestillingen flettes billeder, lyd og tekst sammen til et musikalsk essay à la Brøgger.

Se mere - bl.a. spilledatoer - for "Brøgger"

Du kan læse mere om Suzanne Brøgger og hendes forfatterskab på litteratursiden og forfatterweb 

Materialer
GennemseGennemse
Læs online
  • Ebog

Fri os fra kærligheden

Af Suzanne Brøgger (2009)
Essays om kvinder, kønsroller og seksualitet
Læs mere