Suzanne Brøgger
Suzanne Brøgger

Tillykke Suzanne Brøgger, 75 år

Af Anonym (ikke efterprøvet)
18.11.19
Få har som Suzanne Brøgger udfordret og skabt debat blandt andet med det store fokus på kærlighed og erotik i hendes forfatterskab. Og hun er stadig aktuel.

Suzanne Brøgger bliver 75 år i dag, mandag d. 18. november. Vi sender vores lykønskninger og en tak for det store bidrag til litteratur og debat om kønsroller i Danmark.

Suzanne Brøgger har i sit mangesidige forfatterskab, siden sin debut i 1973: essaysamlingen "Fri os fra kærligheden", der er et opgør med kønsroller og kvindens plads i det moderne samfund, ofte udfordret og skabt debat ved at sætte fingeren på væsentlige områder i vores samfund.

Og netop "Fri os fra kærligheden" er omdrejningspunktet for en helt ny teaterforstilling: "Brøgger". Det er det det eksperimenterende teater Revolver, der i den anmelderroste forestilling ”Brøgger” giver de bedste af Brøggers essays scenisk liv. Det er sanger og skuespiller, Jeanett Albeck, der forvandler dem til sange, sat ind i et humoristisk, skarpt og smukt univers. I forestillingen flettes billeder, lyd og tekst sammen til et musikalsk essay à la Brøgger.

Se mere - bl.a. spilledatoer - for "Brøgger"

Du kan læse mere om Suzanne Brøgger og hendes forfatterskab på litteratursiden og forfatterweb 

Materialer
GennemseGennemse
  • Ebog

Fri os fra kærligheden

Af Suzanne Brøgger (2009)
Essays om kvinder, kønsroller og seksualitet
Læs mere