Sommersysler i din staycation: Her er de bedste bøger

Af Anonym (ikke efterprøvet)
22.07.21
Vi har samlet de bedste nye fagbøger med kreative projekter og hyggelige DIY's til din sommerferie

Sommerferie i Danmark betyder også, at du får tid til alle de aktiviteter og projekter i hjemmet, som du ikke når i hverdagen. Vil du gerne omlægge din have, så den er nemmere at passe, hæklet en sommertaske eller lave en lækker marmelade af sommerens overflod af frugter? Uanset hvad du kan lide at hygge dig med i din ferie, så er det bedst at starte med researchen. Vi har samlet en masse gode fagbøger her, men hvis du ikke finder det, du søger til dit næste projekt, så tøv endelig ikke med at finde os på biblioteket, så hjælper vi dig på vej. 

Bøger om den lette have

Hvis du gerne vil undgå at luge hele sommeren og gå utallige ture med dine græsslåmaskine, så er der her nogle gode bøger til dig. I disse bøger får du enkle redskaber til at justere din have, så der er mere fokus på nydelse end arbejde – og som en bonus er det rigtig godt for biodiversiteten.

Bøger om sylte, henkogning og tørring af sommerens frugter

Har du haven fuld af frugttræer og bær? Eller måske har naboen? Hvis der i år er en overflod af frugter og bær, så er der ikke noget skønnere end en god solbærmarmelade, en æble-chutney eller rabarbersirup. Der er mange måder at konservere på og gemme sommers guld til koldere og mørkere dage. Det er en nem og hyggelig aktivitet for hele familien, og efter et par timer har I givet jer selv en smagfuld gave til efteråret. Vi har samlet de bedste bøger til din sommersyltning her.

Bøger om sommerstrik og hækling

Kan du se dig selv sidde på stranden med garn i tasken og pinde i hænderne, så er der her nogle gode bøger og opskrifter til din ferie. Så kan du både gå i gang med sommerbluser, hæklede tasker eller solhatte. Det er bare med at finde en hyggekrog med god udsigt og måske endda en lydbog i ørnene.  

Bøger med lynhurtige ferie-aktiviteter

Der er masser af sommer-aktiviteter, som ikke tager alverdens tid. Det kan være en blomsterkrans til en festlig lejlighed, reparation af en knirkende dør eller hjemmelavet slim til leg. Her er de bedste bøger om korte sommersysler, som du kan afslutte på en formiddag eller eftermiddag.