Billede af tågedis
Sommerlæsning: Velsignelser af Caroline Albertine Minor

Sommerlæsning: Velsignelser

Af Anonym (ikke efterprøvet)
31.07.17
Velsignelser af Caroline Albertine Minor er stor, stor novellekunst.

Jeg læser ikke så ofte noveller, men kunne ikke sidde en fremragende anmeldelse i Information af novellesamlingen Velsignelser af Caroline Albertine Minor overhørig.

Det fortrød jeg på ingen måde. Som Tue Andersen Nexø skriver i anmeldelsen i Information, er det svært at forklare hvad det er, der gør Velsignelser så god. Jeg tror blandt andet, helt bestemt, at det skyldes, at sproget er afstemt og tilpas lydefri, og at karaktererne hænger sammen på intrigante måder gennem novellesamlingen, men faktisk også at de ikke gør det helt, så det også flosser.

De primære personer i bogen er i 20’erne, og den handler vel egentlig om sorg, tab og livets meningsløshed. Her er ikke megen glæde, forelskelse eller anden lykke – allerhøjst som en igangsætning af tragedie. Men der løber alligevel en mystisk ukuelighed gennem fortællingerne, der gjorde at jeg ikke følte mig forstemt efter endt læsning. Jeg havde jo været i et helt særligt univers – påfaldende lig livet. 

Velsignelser er stor, stor novellekunst, og du skal læse den, hvis du vil have en læseoplevelse af de usædvanlige. Måske kan du læse en novelle hver dag på en ferie, men skynd dig endelig ikke. Velsignelser skal tages stille og roligt ind.

/Thomas Damholt, bibliotekar


Find flere anbefalinger under fanen Inspiration

GennemseGennemse
  • Bog

Velsignelser : noveller

Af Caroline Albertine Minor (2017)
Noveller om sorg og sorgbearbejdelse. Om at miste og at finde trøst
Læs mere