Billede af pariserhjul
Sommerlæsning: Hestens fødselsdag af Sidsel Falsig Pedersen

Sommerlæsning: Hestens fødselsdag

09.08.17
”Jeg har haft pletterne i snart to måneder, de kom da jeg fik ny chef”.

Sådan starter Sidsel Falsig Pedersens roman Hestens fødselsdag. Det er en lille bog på bare 116 sider, men hver side er en fornøjelse. 

Bogens hovedperson, en yngre kvinde, er netop blevet fyret, fordi hun har bidt sin chef. Desuden er det gået i stykker med kæresten Pip, som hun dog stadig jævnligt ser – og så har hun altså fået det her udslæt på kroppen.

I det hele taget forekommer tilværelsen noget kaotisk og ikke sådan lige til at overskue, og hvem er hun, nu hvor alt er forandret. Vi møder hende, netop som hun har fået et rengøringsjob i en forlystelsespark. Det var ikke lige det, hun havde forestillet sig med livet. Tidligt op og hårdt arbejde – og kan hun nu finde ud af det? Der er også lidt problemer med at omgås andre mennesker. Det lyder måske tragisk og er det på en måde også, men samtidig er det virkelig rørende og morsomt beskrevet.

Det er en skøn bog. Let at læse, sjov og tankevækkende. Der er selvfølgelig også en forklaring på, at bogen hedder ”Hestens fødselsdag”, men den må du læse dig til. Og så er der lige de der pletter – går de mon væk?

Mvh
Ulla
 

Find flere anbefalinger under fanen Inspiration

GennemseGennemse
  • Bog

Hestens fødselsdag : roman

Af Sidsel Falsig Pedersen (2014)
Hun er lige blevet fyret, fordi hun bed chefen. Hun har lige forladt kæresten. Hun starter som rengøringsassistent i ...
Læs mere