Billede af Jakob Ejersbo
DR1-serien Liberty er baseret på en roman af Jakob Ejersbo

Liberty

28.02.18
Søndag blændede DR1 op for den nye serie Liberty. Serien er baseret på Jakob Ejersbos roman af samme navn.

Romanen bygger på forfatterens egne oplevelser, da han som ganske ung var med sine forældre i Tanzania. TV-serien fokuserer mest på de voksne personer, mens det er de unge, som er i centrum i bogen. 

Liberty er tredje og sidste del af Ejersbos Afrika-trilogi og er en stor roman på alle måder. Generationsproblemer, rodløshed, forråethed, korruption og ren og skær overlevelse er noget af det, bogen handler om.

Har du lyst til at læse bogen og de øvrige titler i Afrika-trilogien - Eksil og Revolution - kan de reserveres nedenfor artiklen.

Om Jakob Ejersbo

Forfatterweb.dk kan du læse meget mere om hans liv og hans forfatterskab.

Forfatteren Rune Skyum-Nielsen skrev i 2016 biografien Jakob var her: bogen om Ejersbo. Det er erindringsglimt fra dem, der var tættest på. Om virkelighed og fiktion, der smelter sammen, og om en kompromisløs sjæl, der brændte sine broer. Reserver bogen nedenfor artiklen.

Samme år kom dokumentarfilmen om Jakob Ejersbo. Jakobs to bedste venner kæmper sig op mod toppen af Kilimanjaro for at sige endeligt farvel og i al hemmelighed opfylde Ejersbos ønske om at få spredt sin aske netop dér. Venner, familie og kollegaer fortæller om forfatterens ellers ret private liv, og om hvordan han med døden i hælene ofrede alt andet for at nå at færdiggøre sit hovedværk Afrika-trilogien.

Filmen kan lånes på biblioteket eller streames på Bibliotekernes Filmtilbud, Filmstriben (husk at du kun kan streame fra Firefox eller Google Crome browsere).

GennemseGennemse
  • Bog

Liberty : roman

Af Jakob Ejersbo (2016)
13-årige Christian kommer til Tanzania med sin far og bliver venner med den indfødte Marcus. Da han efter et ophold i...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Eksil : roman

Af Jakob Ejersbo (2016)
Samantha kommer som barn med sine forældre til Tanzania, hvor hendes teenagertilværelse er præget af pjækkeri, sprut,...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Revolution : fortællinger

Af Jakob Ejersbo (2016)
Fortællinger fra Afrika om søgen efter identitet hos både indvandrere og udvandrere
Læs mere
GennemseGennemse
  • Bog

Jakob var her : bogen om Ejersbo

Af Rune Skyum-Nielsen (2016)
Om forfatteren Jakob Ejersbo (1968-2008) fortalt i erindringsglimt fra dem, der var tættest på. Om virkelighed og fik...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Dvd

Ejersbo

Af Christian Bonke, Rune Skyum-Nielsen (2016)
Den afdøde forfatter Jakob Ejersbos to bedste venner kæmper sig op mod toppen af Kilimanjaro for i al hemmelighed opf...
Læs mere