Mick Øgendahl fotograferet af Agnete Schlichtkrull, DR
Mick Øgendahl fotograferet af Agnete Schlichtkrull, DR
Bøger skrevet af forfatterne, der er med i Klassikerkampen
Bøger skrevet af forfatterne, der er med i Klassikerkampen

Læs portrætter af forfatterne i 'Øgendahl og de store forfattere'

Af Anonym (ikke efterprøvet)
02.09.19
DR-programmet 'Øgendahl og de store forfattere' havde i sidste uge premiere med Leonora Christina Ulfeldt som første store forfatter. På Litteratursiden.dk kan du læse portrætter af de seks forfattere, der er med i efterårets serie.

Med Mick Øgendahl som guide åbner DR dørene til bøgernes verden med endnu en sæson af programserien 'Øgendahl og de store forfattere'.  I programmerne vil han undersøge, hvem seks af de store danske forfattere egentlig var, og hvorfor netop de blev berømte. Programmet 'Øgendahl og de store forfattere' havde premiere på DR1 i tirsdags. Og i morgen, tirsdag d. 3. september kl. 20:30 sendes næste afsnit, hvor Henrik Pontoppidan, manden bag klassikeren 'Lykke-Per', der blev flot filmatiseret sidste år, er i centrum. 

I Litteratursidens klassikerguides kan du læse mere om de seks forfattere, der vil være i fokus på DR i følgende rækkefølge fra uge 35-40:

Leonora Christina Ulfeldt
Henrik Pontoppidan
Michael Strunge
Karin Michaëlis
Jeppe Aakjær
Halfdan Rasmussen

Se også anbefalinger til nye klassikerlæsere og vær med til at modsige modsige Mark Twain: "En klassiker er en bog som alle kender, men få har læst".

Klassikerkampen på Næstved Bibliotek!

I forbindelse med 'Øgendahl og de store forfattere' afholder bibiotekets kulturformidlere en oplæsningskamp, hvor teksterne, der læses, er skrevet forfatterne fra serien. Du vil fx kunne opleve Henrik Pontoppidan dyste med Michael Strunge om samfundsrevseri, konformitet og drømme, som er temaer begge forfattere har behandlet fremragende. Du kan så være med til afgøre hvem af dem, der har beskrevet det bedst, når teksterne læses op af bibliotekets egne kulturformidlere. Klassikerkampen foregår fredag d. 13. september kl. 15 på Næstved Bibliotek.
Læs mere om Klassikerkampen

Bøgernes Danmarkskort

Desuden har DR lavet en ret smart digital feauture, Bøgernes Danmarkskort, hvor man kan gå på opdagelse i Danmark gennem vores litteratur. Kortet kommer også som app, så man uanset hvor man er i Danmark kan tjekke, hvilke citater der kommer netop fra dette sted, og få henvisninger til de bøger, de findes i. Der findes allerede en del citater på kortet. Prøv fx at finde citatet, der sætter Glumsø på landkortet fra Helle Helles 'Dette burde skrives i nutid'. 

Vi håber du har fået lyst til at kaste dig over en klassiker!

Skrevet med udgangspunkt i tekst af Barbara Rugholm, Litteratursiden.