Kreativ julehjælp: julegaver du selv kan lave

Mangler du at finde de sidste julegaver? Ingen grund til panik – der findes masser af bøger med kreative idéer til hjemmelavede julegaver. Så kan det godt blive jul!

Bløde gaver: hæklede og strikkede julegaver

Hvis der skal bløde pakker under juletræet, kan du kaste dig ud i et strikke- eller hækleprojekt. Hvem vil for eksempel ikke blive glad for et par lune sokker eller måske nogle fingerløse handsker i denne kolde energisparetid? Det kan også være, at du kender en læsehest eller en bogorm. En gaveidé til dem kan være et hæklet bogmærke eller måske en hæklet figur fra Harry Potter-universet?

Hårde gaver: genbrugsgaver og andre gode gaveidéer

Skal gaven være unik og bæredygtig? Så er det måske en genbrugsgave, du skal gå efter. I bogen ’Kreative redesign af dine loppefund’ finder du i hvert fald masser af gør det selv-gaveidéer. Eller du kan tage et kig i bogen ’Gavebogen’ (ja, det hedder den faktisk), hvor Theresa Maria Jessing deler sine bud på hjemmelavede gaveidéer til hele familien. 

Gaver til maver: spiselige julegaver

Marmelade, småkager, bolsjer, konfekt, syltede grøntsager, pesto, krydrede nødder, saft. Stort set alle hjemmelavede lækkerier, der kan fyldes på pæne glas, flasker eller i andre beholdere, kan gøre det ud for en fin julegave.

Julehygge. Foto: Pavel Danilyuk for Pexels.
Julehygge. Foto: Pavel Danilyuk for Pexels.
01.12.22
Emne