Jeg elsker Bogforum!

Så er det sagt. Tre dage næsten kun med bøger og i hvert fald med folk der elsker dem. Sådan siger forfatteren Carina Evytt efter nogle spændende dage i Bella Centret. Læs mere om, hvad hun oplevede.

Jeg elsker Bogforum i BellaCentret. Så er det sagt. Tre dage næsten kun med bøger og i hvert fald med folk der elsker dem. Jeg er mest til fantasy og horror (begge dele for voksne), så det er mest den del jeg tilfredsstiller, når jeg er på messe. Jeg udgiver hos Tellerup, så her er der masser af fantasy-forfattere, og jeg kan tale med dem alle sammen i Tellerups baglokale, så den del er allerede klaret. Først i år er horrorfolkene begyndt at dukke op. Måske fordi standene tidligere har været for dyre for de relativt små forlag? I hvert fald er de kommet nu, og det samme er en stand som for eksempel Det Danske Edgar Allan Poe Selskab. Her var jeg et par gange både fredag og lørdag. Om fredagen var det for at høre Patrick Leis tale om, hvordan han endte med at kunne lide Poe, og hvordan han var den ene af fire forfattere der sammen med Poe-selskabet udgav fire noveller. Lørdag var jeg der for at se og høre John Kenn Mortensen, der har tegnet forsiden til Poe-selskabets seneste udgivelse.  

Samme dag stod de to horrorforfattere, Stephan og David Garmark i ’strandbar’ ved forlaget DreamLitt. Ud over at skabe noget opmærksom om deres seneste udgivelse, Love City, samler de penge ind til Jomfruøerne (de tidligere Dansk Vestindiske Øer) der blev hårdt ramt af orkanen, Maria. Det gør de blandt andet ved at de – da de holdt reception for bogen – gav en stor del af pengene fra salget af bogen (Love City er kælenavnet for ferieparadiset St. John), maden og øllet til Røde Kors der laver nødhjælpsarbejde dernede. Til Bogforum havde de en ’Love City-lysreklame’ som alle forfattere der kom forbi, kunne skrive på. Lysreklamen vil de prøve at få solgt på Lauritz.com til Krimimessen, og dermed er der flere penge til Jomfruøerne.

Senere samme dag var der release på en ny H.P. Lovecraft-udgivelse; ’Cthulhu kalder, Fortællinger 1926-28’ hos forlaget DreamLitt. Forlaget fortalte, at de egentlig havde forventet, at de ville tabe penge på denne udgivelse, men til deres overraskelse var bøgerne nærmest blevet revet væk, så de på tidspunktet for udgivelsen kun havde 4 tilbage.

Forlaget forventer at udgive både en Lovecraft-biografi og flere samlede noveller til næste år.

Søndag var jeg til et enkelt interview med Jacob Krogsøe og Martin Wangsgaard Jürgensen om deres fælles bog, Randvad, og Martin Wangsgaard Jürgensens bog, Thelema. Begge er såkaldte gotiske krimier, og jeg kan varmt anbefale dem.

Udover det ovennævnte var der naturligvis mange, MANGE forfattere, bøger og stande, og jeg hørte fra en af udstillerne i NewPub-området (mest folk der selvudgiver, men også folk der ’bare’ er interesserede i at få deres bog videre ud over rampen, at han kun havde udstillet om fredagen, men på trods af det var gået i nul. Det lyder måske ikke af meget, men så ved I vist ikke hvor dyre standene på Bogforum er. Og standene i NewPub-området er væsentligt billigere end dem de store forlag indretter sig på.

Derudover må jeg sige, at maden er temmelig dyr, og ikke helt efter min smag. Heldigvis for mig var der sandwiches i Tellerups baglokale, men da det jo kun er personer med tilknytning til forlaget der kan rende derind, er I hermed advaret.

Skrevet af Carina Evytt.

  • Bog

Poe : 4 makabre hyldester

(2009)
Noveller. Fire danske forfattere gendigter på egen måde fire af gysermesterens noveller. Alt er bevaret: det gysende, hårrejsende, onde og psykotiske, men med respekt for både fortid og nutid
Bog
  • Bog

Grufulde mørke : nye Cthulhu Mythos noveller

(2012)
Otte nye noveller inspireret af den amerikanske kultforfatter H.P. Lovecraft (1890-1937) og Cthulhu Mythos-genren
Bog
  • Bog

Lyden af vanvid : nye Cthulhu Mythos noveller

(2010)
Ti nye noveller inspireret af den amerikanske kultforfatter H.P. Lovecraft (1890-1937) og Cthulhu Mythos-genren
Bog
  • Bog

Randvad

Hyret til at opklare et mysterium tilbage fra 1887, vikles Karl Johansen ind i et okkult plot i de mørke jyske skove i nærheden af Aabenraa ved landsbyen Randvad. Måske er det selve djævelen der er på spil
Bog
  • Bog

Thelema

Okkult fortælling om en kunstners uhyggelige møde med en verden fyldt med sort magi og overnaturlige fænomener
Bog
Love City
Love City
09.11.18