Billede af Merete Pryds Helle

Hvad læser forfatteren Merete Pryds Helle?

11.01.18
Merete Pryds Helle besøgte Næstved Bibliotek den 23. januar, hvor hun fortalte om sin prisvindende roman Folkets skønhed. Vi stillede hende et par spørgsmål inden besøget.

Hvad læser du lige nu?

Det meste af tiden læser jeg min nye roman igennem; det skal jeg gøre mange gange! Ud over det læser jeg en nyoversættelse til engelsk af Homers Odysseen. Det er første gang, den er oversat af en kvinde, og det er et friskt og kækt sprog.

Hvilken bog har betydet mest for dig?

Det er simpelthen umuligt at svare på. Jeg har læst så meget, og bøger er forskellige som mennesker, og som mennesker skifter det, hvem der betyder mest for en. Det jeg kan sige, er at jeg er lykkelig for at være i den særlige tilstand, læsning er, at det er noget, jeg betragter som en væsentlig livskvalitet.

Hvilken bog gjorde mest indtryk på dig som barn?

Igen; der var så meget, der gjorde indtryk. I min nye bog læser hovedpersonen Det lille hus på prærien, Agatha Christie og Lev Stærkt dø ung, og der trækker jeg selvfølgelig på mine egne læseglæder.

Hvem er din yndlingsforfatter?

Det er som at spørge, hvilket barn er mit yndlingsbarn. Hvis jeg svarer, føler jeg, at jeg forråder nogen.

Hvilken bog ville du gerne selv have skrevet?

Bibelen.


Vidste du, at du kan finde interessante analyser af romaner på Litteratursiden.dk? Her kan du se en analyse af Folkets skønhed

 

Materialer
Merete Pryds Helle: Folkets skønhed
Reservér
  • Bog

Folkets skønhed

Af Merete Pryds Helle (2016)
Læs mere