Hallgrímur Helgason: Kvinden ved 1000 grader

Henover sommeren anbefaler vi bøger til din sommerferie. Hvorfor har hovedpersonen Herbjørg, der har bestilt en kremering, også en håndgranat?

Den islandske natur kan med sine vulkaner og gejsere være både vild og særegen. Det samme gælder romanen om kvinden Herbjørg, der bestemt ikke er helt almindelig. Herbjørg bor i en ombygget garage efter at være blevet franarret sine penge. Hendes eneste selskab er hjemmehjælpen, internettet og en gammel håndgranat. Hun har KOL og er nu så træt af livet, at hun ikke orker en jul mere. Så hun har bestilt en kremering – heraf titlen som henviser til den temperatur, man kremeres ved.  

I hæsblæsende tempo og med barok humor får vi beretningen om hendes omflakkende og begivenhedsrige liv med skarpe kommentarer undervejs om både Island og Danmark. Herbjørg er den stærkeste og sjoveste hovedperson jeg længe har mødt. Hvorfor hun har en håndgranat? Ja det må du læse dig til. 

Anbefalet af Ulla
 

Ved du at vi også laver blog-indlæg, hvor vi anbefaler bøger? 
Se dem her: https://www.naesbib.dk/blog

  • Bog

Kvinden ved 1000° : Herbjørg Maria Bjørnsson fortæller

Islandske Herbjörg på 80 år bor i en ombygget garage med KOL, daglig hjemmehjælp, internet og en gammel håndgranat. Nu gider hun ikke mere og har bestilt tid på krematoriet. I glimt fortæller hun sin livshistorie, som har ført hende vidt omkring i verdenshistorien
Bog
Romanen Kvinden ved 1000 grader
Romanen Kvinden ved 1000 grader
02.07.20