En god krimi? Prøv Den sidste Pilgrim af Gard Sveen

Af Anonym (ikke efterprøvet)
08.04.16
Thomas anbefaler serie om den plagede efterforsker Tommy Bergmann, der optrevler en sag med rødder blandt frihedskæmpere i Oslo under 2. verdenskrig.

Jeg har efterhånden de senere år guffet mig igennem en del krimiserier - særligt nordiske - og er blandt andet endog meget glad for Jo Nesbøs serie om den hårdkogte, fordrukne, meget egensindige efterforsker Harry Hole. Jeg kastede mig derfor entusiastisk ud i en anden vel omtalt norsk forfatters nyere serie, nemlig Gard Sveens serie om Tommy Bergmann.

Det skulle hurtigt vise sig at min tid ikke var spildt: Gard Sveen tegner i første bind af serien: Den sidste pilgrim et billede af en mand, der med ligeså mange, men andre dæmoner nærmest manisk ønsker at opklare sager for enhver pris. Her i første bind drejer det sig om frihedskæmpere og deres evt. dobbeltspil under 2. verdenskrig.

En prominent tidligere politiker og frihedskæmper findes på bestialsk vis myrdet i sit hjem i det fine Oslo og det viser sig hurtigt, at der måske er tråde tilbage i fortiden til tiden under 2. verdenskrig. Det mener i hvert fald Tommy Bergmann som stædigt går efter det spor...

Selvom det er et bestialsk mord, der starter historien, er Gard Sveens stil ikke den noget overdrevent detaljerende, svælgende i alle blodige og horrible detaljer, som en del af de andre populære serier for tiden. Nej, her er fokus på den virkelig spændende og lærerige beskrivelse af tiden under 2. verdenskrig, hvor der blev levet liv i angst og tvivl, som det for sådan en som mig, giver ganske mange tanker at kunne læse så godt beskrevet.

Jeg kan varmt anbefale dig at gå i gang med Den sidste pilgrim, hvis du er glad for krimier og interesserer dig for hvad der sker for mennesker under ekstreme forhold.

GennemseGennemse
  • Bog

Den sidste pilgrim : kriminalroman

Af Gard Sveen (2015)
Krimi. En tidligere norsk minister og modstandsmand myrdes kort efter fundet af 3 skeletter, der viser sig at stamme ...
Læs mere