Billede af nye bøger

Elsker du nye bøger?

09.11.17
Er du en af de læseheste, der elsker nye bøger? Så kom og hør anmelder Liselotte Wiemer torsdag den 16. november kl. 19-21 på Næstved Bibliotek

Vinteren står for døren. Det er en dejlig tid med mange mørke timer, som kan tilbringes i selskab med god litteratur - måske skulle du ligefrem kaste dig over nogle nye bøger?

Liselotte Wiemer fortæller meget inspirerende om årets nyudgivelser, med hovedvægt på danske og nordiske romaner. Ligesom sidste år er aftenen arrangeret i samarbejde med Langes Bog & Ide, så du har også mulighed for at få nyhederne med hjem. Du får udleveret en litteraturliste, så du bagefter kan huske de mange gode titler – også når du skal ud og købe julegaver!

Vi har stillet Liselotte et par spørgsmål:

Hvad læser du lige nu? 

Det er jo højsæson. Så: bøger, bøger, bøger fra hele året og hele Norden. Det er sjovt, lærerigt og (ind imellem) trættende. Jeg siger ikke med hvilke!

Hvilken bog har betydet mest for dig?

Hvis jeg skal være fræk (og lidt højt oppe) vil jeg sige Livets bog. For litteratur er kun berigende, hvis der er noget at berige.

Hvilken bog gjorde mest indtryk på dig som barn?

Jeg elskede Tante Grøn, tante Brun og tante Lilla. Der var noget med tonen og ikke mindst billederne, der førte en ind i et hel andet - trygt og farligt og trygt igen - univers. Senere var det uden tvivl Brødrene Løvehjerte.

Hvem er din yndlingsforfatter?

Det er meget svært at sige. Jeg tror, der er forfattere, der rammer en lige der, hvor man er. Her og nu. Men de store nordiske står mit hjerte nær - til alle tider: Halldor Laxness, Selma Lagerlöf, Astrid Lindgren, Sirid Undset og nyere perler:  Roy Jacobsen, Jon Fosse, Knausgård, Per Petterson, Bergstein Birgisson, Gudmundsson (især de tidligste), Jon Kalman  Stefansson...Er der da ingen danskere. Jo, mange!

Læs mere om foredraget den 16. november og bestil billet her