Billede af bibliotekar Jesper Christensen
Bibliotekar Jesper Christensen anbefaler en god bog

Det bliver et nej tak herfra

28.04.17
Bibliotekar Jesper Christensen anbefaler bogen "Det bliver et nej tak herfra" af Ole Rosenstand Svidt.

En dommer fra et musiktalentshow bliver kidnappet. Kidnapperen kræver, at musiktalentshowet tages af sendefladen og erstattes af professionelle danske musikere, som viser hvad de kan. Men hvem har en interesse i at kidnappe en dommer fra et talentshow?

Kan det være Troels? En håbløs musiker, der gang på gang er stillet op i talentshowet og gang på gang er blevet gjort til grin og ydmyget af dommeren.

Kan det være en af de mange tidligere vindere af talentshowet, der er utilfredse med aldrig at have fået den karriere som de blev lovet, da de vandt programmet?

Eller kan det være en af Danmarks mange musikelskere, der simpelthen er blevet træt af talentprogrammer og ønsker, at fokus i stedet skal være på rigtige musikere?

Ikke en traditionel krimi

’Det bliver et nej tak herfra’ er ikke en krimi i traditionel forstand. Plottet er tyndt, og krimidelen virker nærmest påtaget for at gøre bogen interessant.

Men jeg kan alligevel varmt anbefale denne bog for dens skarpe og satiriske portræt af den danske musikbranche. Talentshowet i bogen er tydeligvis X-factor, og den kidnappede dommer kan kun være en parodi på den storladne og lidt for selvglade Thomas Blachman. Ligeledes får både P3, danske anmeldere og pladeselskabsbranchen nogle satiriske ord med på vejen.

Er vi nået dertil, hvor dygtige musikere ikke kan bryde igennem, mens talentshowsdeltagere bliver kendte i løbet af en uge – og forsvinder lige så let? Hvor radioen kun spiller de samme 40 numre – alle efter en bestemt skabelon. Er den danske musikbranche i bund og grund overfladisk og rådden?

Læs ’Det bliver et nej tak herfra’ og få et satirisk og humoristisk svar på disse spørgsmål. 

GennemseGennemse
  • Bog

Det bliver et nej tak herfra

Af Ole Rosenstand Svidt (2016)
Satirisk krimi, der spidder det danske musik- og mediemijø. En dommer fra et musiktalentshow bliver kidnappet. Kidnap...
Læs mere