De tre mest læste bøger i 2022.
De tre mest læste bøger i 2022.

De mest populære bøger fra 2022

31.01.23
Året 2022 er forbi, og udlånene er talt op. Skal du nå at læse en af de mest læste bøger fra 2022? Så læs med her.

Vi har gjort status over udlånsåret 2022, og I var især vilde med et par populære krimi-forfattere og en bog, som udkom i filmatiseret version i samme år. 

De mest læste bøger i 2022 var: 

  1. Jussi Adler-Olsen: Natrium Chlorid. 282 udlån
  2. Delia Owens: Hvor flodkrebsene synger. 200 udlån 
  3. Sara Blædel og Mads Peder Nordbo: Opløst. 190 udlån 

Nåede du ikke at få læst bøgerne i 2022, så frygt ej. Lad dig inspirere lige her, hvis du vil være med på noderne og få grebet en af de populære titler fra året der gik. 

Jussi Adler-Olsen, Natrium Chlorid
Bogen er den 9. i serien om afdeling Q, Carl Mørck og resten af gruppen. En gammel sag om et selvmord bliver genåbnet, sagen forgrener sig hurtigt og skaber et skræmmende mønster bag en række kendte personers dødsfald, som ved første øjekast ligner selvmord og ulykker…  

Til hvem? Alle der elsker spænding, krimi og afdeling Q.

Delia Owens, Hvor flodkrebsene synger 
Den prisvindende opvækstroman om pigen Kya Clark eller ’marskpigen’, hendes vilde natur og følsomme overlevelsesinstinkt efter at have boet hele sit liv som fattig i marsksumpen. Kya vokser op under barske vilkår, hvor alle i familien forlader hende én efter én. Til sidst er Kya alene og må klare sig selv. Kyas forbindelse til sumpen og naturen er omdrejningspunktet for hendes liv – indtil den dag, to unge fyre bliver draget af hendes vildskab og et nyt kapital med forelskelse åbner sig for hende. Men en dag bliver byens skørtejæger fundet død, og Kya bliver anklaget for mordet. 

Til hvem? Alle der elsker en medrivende opvæksthistorie om livet på trods, med naturen og ind i kærligheden.

Sara Blædel og Mads Peder Nordbo, Opløst 
En af Danmarks største krimi-forfattere, Sara Blædel, har slået pjalterne sammen med Arctic-noir krimiforfatter Mads Peder Nordbo og skabt årets krimioverraskelse. Alt er idyl i Tommerup på Fyn, indtil en morgen hvor en ung mor til to små børn, forsvinder sporløst på sin korte vej mellem hallen og sit arbejde. Hendes mand melder hende savnet til politiet, og da Charlotte efter et døgn stadig ikke er dukket op, må politiet indse at der kan være tale om en forbrydelse. På bare få dage har sagen vokset sig til et omfang, der involverer det meste af Fyn og hvor folk gemmer sig inden døre i frygt for at blive næste offer. Det bliver en kamp mod tiden, for at få sagen opklaret, alt imens politiet må se sig fanget i et spil hvor mennesker dør en pinefuld død, mens de må se måbende til… 

For hvem? Alle der elsker Sara Blædel, Arctic-noir-krimier og medrivende spænding.