"Telefonboksen" på Roskilde Festival
"Telefonboksen" på Roskilde Festival

Biblioteket gi´r dig ordet

03.09.18
Danmarks Biblioteksuge '18 - uge 37 - sætter fokus på ORD og deres betydning for os som mennesker. I ugen kan du møde mange ord i spændende forklædninger på alle Næstvedbibliotekerne.

Fra den 8. september og hele den efterfølgende uge 37 afvikles Danmarks Biblioteksuge '18. Med aktiviteter, events og andre tiltag giver bibliotekerne alle en ekstra anledning til at tænke nærmere over hvad ORD kan og gør ved og for os, og hvad det egentlig er vi bruger ORD til.

Hvad sker der på Næstvedbibliotekerne?

På bibliotekerne i Næstved Kommune er der masser af aktivitet omkring ORD i løbet af Danmarks Biblioteksuge '18.
 
Der er f.eks:
- Eventyrlig ordquiz for børn
- Tag et ord med hjem
- Del dit yndlingsord
- Ordpuslerier
- Klassikerquiz for voksne

Telefonbogen og oplæsning på Næstved Bibliotek

På Næstved Bibliotek kan du møde "Telefonbogen". Her kan du træde ind i Danmarks sidste telefonboks og ringe direkte til en bog. Telefonboksen var engang en fast del af bybilledet, et nervebånd mellem alle de levede liv. Et rum for fortællinger, der siden 1934 har forbundet og separeret os mennesker. Kuldsejlet kærlighed. Familietragedier. Dårlige undskyldninger. Fuldemandssnak - stadig varm fra den forrige i det sorte plasticrør.
Den sidste telefonboks blev erklæret død og pillet ned i 2018. Nu er den genopstået. Med en telelinje direkte til undergrundens litterære stemmer. Telefonboksen er udlånt af det lokale forlag Baggaardsbaronerne.

Tirsdag d. 11. september kl. 15-16 kan du komme til snigpremiere på Andedrengens Bodegakronik 2, når den gådefulde forfatter Onkel Hawaii besøger biblioteket og læser op fra sin kommende bog. Læs mere her
 
Fredag d. 14. september kl. 15-16 har vi oplæsning for hele familien på Næstved Bibliotek. Kom og hør masser af finurlige ord, som bliver til gode historier. Arrangementet er gratis og kræver ingen tilmelding. Bare mød op ved Lille Scene og lyt med. Læs mere her

Danskernes Yndlingsord

Vores personlige brug af ORD er med til at definere hvem vi er som mennesker, og ORD er med til at fortælle os, hvem vores medmennesker er. Som optakt til Danmarks Biblioteksuge '18 satte Danmarks Biblioteker derfor den 3. september gang i afstemningen om Danskernes Yndlingsord.
www.danmarksbiblioteker.dk kan alle netop nu være med til at stemme på deres yndlingsord. Når Danmarks Biblioteksuge '18 nærmer sig slutningen af uge 37, vil Danskernes Yndlingsord blive kåret.
 
Besøg dit lokale bibliotek, også i uge 37, og følg med i Danmarks Biblioteksuge '18 på www.facebook.com/DanmarksBiblioteker/. Følg også biblioteksugen på de øvrige sociale medier #DKbib