Billede af øgle
Carina Evytt anbefaler original novellesamling

Afdækkede hemmeligheder

10.08.17
Forfatter Carina Evytt anbefaler en original og stærkt underholdende novellesamling af Mikala Rosenkilde.

Mikala Rosenkilde udgav i 2011 sin debutbog, Legetøj. Jeg kan ikke anbefale samlingen som sovepille, men på alle andre områder vil jeg til gengæld anbefale den varmt. Samtlige historier er originale (jeg er i hvert fald aldrig stødt på noget lignende andre steder), underfundige, overraskende og forbandet underholdende. Hermed dog ikke sagt, at novellerne "kun" er underholdende, for forfatteren har tydeligvis en mening om den verden, vi lever i. Selv om historierne ikke er baseret på samfundskritik eller frygt for vildfaren forskning, får flere aktuelle emner et par ord med på vejen. 

Hver historie afdækker en hemmelighed

De fleste af novellerne foregår i verden, som vi kender den, og personerne er mennesker, som vi kan møde hver eneste dag uden overhovedet at bemærke det. Der er kattemødre, en tvivlende præst, utiltalende forretningsmænd, en importeret thai-kone, den enlige mor med sin datter og – ikke at forglemme – den allestedsnærværende vicevært Arne Jørgensen.

Hver eneste historie afdækker hemmeligheder, og Mikala Rosenkilde formår på imponerende vis at få flyveøgler, stilfærdige mordere og mere eller mindre diskrete invasioner fra rummet til at fremstå som en troværdig del af hverdagen - måske fordi hun serverer dem med et skævt smil, der giver læseren mod på at tro.

 

GennemseGennemse
  • Lydbog (net)

Legetøj

Af Mikala Rosenkilde (2013)
Noveller. Øgler truer en mor, der er alene med to tvillingebabyer. Edderkopper forspiser sig i vækstfremmere og vokse...
Læs mere