Vores Næstved - min vej

Af Anonym (ikke efterprøvet)
13.07.21
I forbindelse med Næstveds litteraturfestival Næver Ending Stories vil vi kaste lys over nogen af de unge Næver-stemmer, du sikkert ikke var klar over eksisterede her i byen!

Næstved er kendetegnet ved mangt og meget, men først og fremmest sine mennesker - det er vores påstand.

Vi bruger alle Næstved forskelligt, nogen af os bor her, andre arbejder eller uddanner sig blot i byen. Nogen er lige kommet til, andre er vendt tilbage eller på vej videre, og så er der dem, der har boet i Næstved hele deres liv.

Vi oplever også byen forskelligt, nogen slås måske med psykisk sygdom, en anden prøver at slå igennem som iværksætter, en tredje prøver at finde fodfæste mellem to kulturer og en fjerde vil slet ikke lade sig definere.

Vi har mange forskellige ståsteder - os unge Næstvedere - men uanset hvem vi er, hvordan vi bruger byen og oplever den, så er vi fælles om Næstved.

Spørgsmålet er dog, hvor langt fællesskabet rækker? Har du blik for dem, du ikke selv omgås med eller ser i gadebilledet?

Med projektet håber vi, at flere vil få et blik for mangfoldigheden af stemmer i Næstved, hvilket i sidste ende vil være med til at styrke vores fællesskabsfølelse. 

Vores Næstved - din vej? 

Derfor vil vi, Næstved By People og Næstved Bibliotek, gerne invitere dig, med relation til Næstved, til at vise os - din vej - du har valgt gennem en skelsættende oplevelse i dit liv.  

Du kan - vise vejen - ved at skrive en beretning om en særlige oplevelse, du har oplevet. Det er naturligvis nemmere sagt end gjort, og derfor har vi lavet en lille vejledning, som skal hjælpe dig på rette vej:

VEJLEDNING

1. Formen: I breretningen skal du forestille dig, at du skriver til en person, der engang i fremtiden, skal gennemgå det samme, som du har gennemgået.  

2. Indholdet: Det, du har gennemgået, kan f.eks. være en hændelse, omstændighed eller et forløb, du har været igennem. Hvis du er tilknyttet en forening eller institution, kan du  tage udgangspunkt i en hændelse derfra.

3. Stedet: Det er vigtigt, at det, du skriver om, på den ene eller anden måde relaterer sig til Næstved. Det kan blot være, at hændelsen, du skriver om, finder sted i eller omkring Næstved.

4. Perspektivet: Derudover må handlingen gerne dreje sig om personlige relationer eller oplevelser, men ikke private omstændigheder, som en udenforstående ikke kan gennemskue. Hvis du er i tvivl, så få en bekendt eller en af os fra biblioteket til at læse beretningen igennem.

5. Omfanget: Beretningen må maksimalt være 1 A4-side (2400 anslag) langt og minimum ½ A4-side (1200 anslag) kort.

6. Anonymitet: Som skriver vælger du selv i hvilken grad du ønsker at stå frem med din identitet. Du kan f.eks. vælge at stå frem med dit fulde navn eller blot dit fornavn, men du kan også vælge at være helt anonym. 

7. Indsend: Når du har færdiggjort din beretning, skal den sendes til kontakt@naestvedbypeople.dk

8. Hjælp: Du kan altid få hjælp eller konstruktiv kritik på det, du har skrevet – hvis du ønsker det. Vi står altid til rådighed, skriv til kontakt@naestvedbypeople.dk eller ktajuu@naestved.dk 

Beretningerne vil indgå i udstillingen 'Vores Næstved - min vej' under festivalen Næver Ending Stories, der finder sted fra d. 3-4. september i Næstved.

 

Vi glæder os til at høre fra dig!