Foto fra pensionsvejledning på Næstved Bibliotek
Foto fra pensionsvejledning på Næstved Bibliotek

Velbesøgt vejledning i at søge pension

02.05.16
Spørgelysten var stor og hjælpen lige i nærheden, da 70 medborgere tæt på pensionsalderen var til vejledning på biblioteket forleden.

Det primære formål med vejledningsmødet var at oplyse om, hvordan man skal forholde sig, når man nærmer sig folkepensionsalderen. Hvor, hvornår og hvordan søger jeg folkepension, kan jeg selv beregne den, hvad,hvis jeg ikke er digital, hvordan forholder jeg mig så? Var nogle af spørgsmålene, der kom svar på. Og så var der også lidt om forskudsopgørelsen. 

Vejledningen var et samarbejde mellem Borgerservice og kommunens Pensionsteam og der blev flittigt orienteret om helbredstillæg, udvidet helbredstillæg, helbredskort og meget mere.  Formålet var at blive klædt på til at vide hvilke ydelser man kan være berettiget til at søge og, nok så vigtigt, at fortælle hvordan man også selv digitalt kan gøre meget hjemmefra, hvis man kan finde ud af den slags. 

Spørgelysten og engagementet var meget stort og der var en god og positiv stemning. Og det var kærkomment med en kop kaffe med småkager, som blev serveret i forhallen i pausen mellem oplægget fra Borgerservice og pensionsteamet.

Herfra skal lyde en tak til alle deltagere for at tage så godt imod dette tilbud. 

Se kommende arrangementer