NES 2021

Næver Ending Stories: Hvad er du til?

Af Anonym (ikke efterprøvet)
30.08.21
Er du til live-musik, poetry slam eller graffiti? Her er guiden til din Næver Ending Stories-oplevelse

D. 3. og 4. september kan du opleve Næver Ending Stories, Næstveds ord- og fortæller festival. Der er noget for alle ord-entusiaster med et tæt pakket program både lørdag og søndag. Her har du derfor nogle forslag til, hvordan din dag på festivalen kan se ud.

Live-musik på NES

Kan du bedst lide, når ord og poesi bliver serveret med et beat eller et band? På dette års Næver Ending Stories kan du både blive rystet godt igennem med punk-poesi med bandet FABRÄK, prøve dine skills som rapper eller lytte til poetry slam. Her en oversigt over alle de mange spændende musiske indslag på dette års NES, som du ikke må gå glip af!

RAP: Kreativ med ord – workshop

03.09. kl. 11-13
Gemmer der sig en rapper i dig? Kom til workshop og udforsk sproget og beatet! MC Caffe vil lære deltagerne at rappe. Workshoppen vil både indebære svedig freestylerap fra MC Caffe, men deltagerne skal også selv arbejde med rappen som udtryksform. Læs mere og tilmeld dig Rap-workshoppen her!

Nye Mennesker live på JB10

03.09. kl. 16-16:45
”Der er figureret nøjagtig 365 mænd og 58 kvinder på forsiden af Gaffa de sidste 14 år!” proklamerer duoen Nye Mennesker ganske nøgternt, men med et glimt i øjet i nummeret ’Vi siger det bare’. Nye mennesker er et nyskabende ord- og lydprojekt, som gør brug af alt fra hårdtslående fakta, skæve beats og blød poesi - som både vil efterlade dig adskillige smil på læben og en bekymringsrynke i panden rigere. Læs mere og tilmeld dig koncerten her!

Fresh Friday Jam på JB10

03.09. kl. 17:15-22:00
Næver Ending Stories har dedikeret fredag aften til fest, flows og fortællinger, når JB10 lægger scene til et solidt program af kunstnere, der hver i sær udmærker sig ved et højt lyrisk niveau og en sans for at fyre op for en god fest. Rap er ord, rap er poesi og rap er fortællinger. Målet med Fresh Friday Jam på JB10 er at vise, at dette stadig er sandt i år 2021. Samtidig vil dette års Gadefesten ikke finde sted som ellers planlagt, og derfor er Fresh Friday Jam på JB10 også stablet på benene for at slukke tørsten hos alle, der vil fejre fredag med en øl og sprøde beats på anlægget. Læs mere om Fresh Friday og tilmeld dig her!

Slam din lørdag i gang med poetry slam!

04.09. kl. 13-14
Skal der smæk på din lørdag? Altså verbalt smæk, så det runger helt ind i dit sprogøre? Poesiens slagkraftige fætter, poetry slam, er en kamp på ord, sprog og fortællinger. På originalitet og på at skabe sproglige udtryk med sin stemme og krop. Sagt på en anden måde: poetry slam er ikke en genre, det er en konkurrence! Læs mere om poetry slam og tilmeld dig her!

Livekoncert med FABRÄK

04.09. kl. 14:30-15:15
Kom til koncert med det højenergiske band FABRÄK og få serveret den perfekte cocktail af lyrik, skrål og dans! FABRÄK er et både ungt og nyt band, der allerede er begyndt at skabe vibrationer på den danske rapscene med deres iltre, brovtende og unikke blanding af højenergisk undergrundsrap, punk og dansable beats – næsten som en fusion mellem Cheff Records og Sleaford Mods. Læs mere om koncerten og tilmeld dig her!

Oplev Per Vers til Næver Ending Stories

04.09. kl 16-17
Per Vers sætter tryk på og en fed streg under det sidste punktum for Næver Ending Stories 2021 med sit Sprogshow. Det må du ikke gå glip af! Tag et klassisk foredrag, slå det i stykker, lim det sammen med en nævefuld freestyle-rap og skru op for monitoren. Så har du (sådan cirka) opskriften på Per Vers’ Sprogshow, som du kan opleve til festivalen Næver Ending Stories. En jordnær og ordrig oplevelse, med både power og pauser. Læs mere om koncerten og tilmeld dig her!

Tegnekunst og grafitti på NES

Når man læser eller lytter til noget, så er det svært ikke at få nogle indre billeder på nethinden. Måske tegner eller maler du selv, og det er din måde at fortælle historier på? På NES har vi i år en række spændende arrangementer, der sætter farve på din weekend.

Lydbillede: hvordan maler man musik?

04.09. Kl. 12-12:30
Oplev performancekonceptet 'Lydbillede' til Næver Ending Stories – et mashup mellem en musiker og en billedkunstner. I dette nye performancekoncept befinder én musiker og én billedkunstner sig på hver deres side af et lærred. De ved ikke, hvad hinanden har tænkt sig at gøre, før de går i gang. Læs mere om eventen og tilmeld dig her!

Graffiti-workshop 1 – fra bogstav til fortælling

04.09. kl. 12-13:30 & 13:30-15 & 15-16:30
Har du lyst til at prøve kræfter med en spraydåse og sætte kulør på byens gader? Hvis ja, så har du nu muligheden! Ungdomsprojekthuset JB10, Grønnegade Kulturkasserne og Næstved Bibliotek og Borgerservice inviterer nemlig til kreativ udfoldelse i stort format med Graffiti-workshop – fra bogstav til fortælling. Der er tre workshops på dagen og vi starter kl. 12. Læs mere om workshoppen og tilmeld dig her!

Mød tegneseriedronningen Karoline Stjernfelt

04.09. kl. 13-14
Karoline fortæller om sine grafiske novelle ”I morgen bliver bedre” og om at være tegneserieforfatter. Danmarks historiens måske mest højprofilerede trekantsdrama: Kong Christian d. 7, Dronning Caroline Mathilde og livlægen Struensee. En fortælling om kongelige i 1700-tallet lyder måske ikke så spændende, men Karoline Stjernfelt formår at finde kernen i fortællingen, og vi får et godt indblik i de forskellige menneskers baggrunde og hvem de er. Det er en ny måde at fortolke danmarkshistorien – i strålende farver, med hårdtslående kvinder og et blik bag den kongelige facade. Læs mere om eventen og tilmeld dig her!

Digtoplæsning på NES

Kan du dvæle ved et smukt ord? Måske bærer du rundt på en lille notesbog, som du altid kan skrive ned i? Eller læser du bare løs af digte? Så skal du gå på udforskning i denne del af NES-programmet.

Lav din egen poesi med lånte ord

03.09.-04.09.
Du kan både fredag og lørdag lave black out poetry på Kulturbroen, hvor du sletter ord med en sprittus og fremhæver udvalgte ord, som skaber en helt ny tekst. Læs mere om black out poetry her!

Digtoplæsning med ungdomsbogsforfatteren Anna Arendse Thorsen

03.09. kl. 18:15-18:45
Anna Arendse Thorsen optræder med en intim digtoplæsning, som hylder det sårbare, sære, normale og aldeles fjollede. Digtene bliver fremført med stor intensitet, og det er svært ikke at blive fanget ind i hendes univers! Så det er bare med at læne sig tilbage i stolen og nyde en supergod og engageret formidler, hvis tekster og holdninger giver masser af stof til eftertanke. Læs mere om oplæsningen her og tilmeld dig!

Digtoplæsning med prisvindende beatpoet Claus Høxbroe

03.09. kl. 19:00-19:45
Biblioteksrummet forvandles for en stund til en arketypisk jazz-style bodega med passende indretning, dæmpet lys og mulighed for at købe øl leveret af det lokale bryggeri Kongebryg. Claus Høxbroe startede sin karriere som digter i 2006 og har siden udgivet 30 udgivelser, herunder både digtsamlinger og spoken word-plader samt bidrag til alt fra aviser til teaterstykker. Læs mere om eventen her og tilmeld dig!

Ordlyd – mødet mellem lyd og poesi

04.09. kl. 11-11:30
Det uafhængige undergrundsforlag Baggaardsbaroner faciliterer atter Ordlyd, en optræden, der blander højtlæsning af poesi med live elektronisk musik. Med bibliotekets egen parkeringsgård som baggrund (bogstavelig talt), vil digter Simon Kabel fremføre lyrik over et elektronisk sanseligt lydbillede live fremført af producer og DJ Third Wife. Læs mere om eventen her og tilmeld dig!