Rettidige Refleksioner
Rettidige Refleksioner

Kan du godt lide at reflektere, diskutere og blive klogere?

14.09.18
... Og er optaget af de kriser, der er i samtiden? Så er studiekredsen "Vores fælles fremtid" på Næstved Bibliotek nok noget for dig!

Vi lever i en tid, hvor mange af vores beslutninger og handlinger har afgørende virkninger globalt og langt ude i fremtiden – på godt og ondt - og hvor der er grund til at tro, at en del af den turbulens vi oplever, har rødder langt tilbage i historien og i vores kultur og samfundsstrukturer.  Indikatorerne er mangfoldige: klimakaos, artsudryddelse, social ustabilitet, finanskriser. 

Vi lever samtidig i en twitter-tid, hvor reaktionerne altid skal være hurtige og meddelelserne knappe. Disse to ting går dårligt i spænd. Vi har som samfundsborgere brug for fælles eftertanke og refleksion og den deraf følgende omtanke og omhu. Vi har brug for at læse tidens tegn grundigt og reflektere dybt over dem. Den rette tid til dette er som bekendt nu. Derfor er der brug for et mentalt rum til Rettidige Refleksioner. Det er en opgave for et bibliotek.
Rettidige Refleksioner er for dem, som ikke har noget imod at læse faglige og filosofiske, udfordrende tekster om den tid vi lever i og som kan lide at reflektere, diskutere og blive klogere.

Vores fælles Fremtid
Der er krise i landbrug og i naturen (biosfære-krisen); der er forurening og voksende ressourceknaphed (teknosfære-krisen); der er politikerlede over for de folk vi selv har valgt (demokratikrisen) og vores økonomiske system er ustabilt, væksthungrende og skaber stadig større ulighed. Der er nok at bekymre sig om. 
I studiekredsen ”Vores fælles Fremtid” vil vi kigge på disse kriser og prøve at forstå deres rodårsager. 

Læs mere om studiekredsen og om hvornår den afholdes og hvordan du tilmelder dig