Billede af faster Thora
På Fuglebjerg Bibliotek har vi haft hele to lokalhistoriske arrangementer om Thora Larsen, som levede sit liv i og omkring Fuglebjerg

Fik du ikke hørt faster Thoras fortælling?

16.03.18
Så kan du heldigvis høre den på nettet og få mere information her.

På Fuglebjerg Bibliotek har vi haft hele to lokalhistoriske arrangementer om Thora Larsen (1881-1976) som levede sit liv i og omkring Fuglebjerg. Tilstrømningen til arrangementerne var stor, og desværre gik adskillige forgæves.

Derfor er vi glade for at kunne fortælle, at oplægsholderne - Thora Larsens to slægtninge Ole Nyvang Christensen og Søren Ingemann Larsen - har lagt hele interviewet ud på nettet, ligesom der findes noget supplerende materiale.

Thora Larsens beretning på Youtube kan ses her:


Andre nyttige links

Efterkommerne af væverfamilien på Staffenstrup lavede for nogle år tilbage en hjemmeside, som indeholder oplysninger om familien. Se Staffenstrups hjemmeside her

En af de begivenheder, der ikke kom med i interviewet med Thora Larsen, var den trafikulykke, som kostede Ander Peter Larsens (Thoras ældre broders) hustru livet. Den fandt sted Grundlovsdag 1933, og den satte sig traumatiske spor i familien, for Anders Peters og Kristines børn mistede deres mor, inden de var blevet voksne. Bertel Hansen har samlet en fyldig dokumentation om ulykken og det retslige efterspil.

Ole Nyvang Christensen kan nås på:
o.nyvang@hotmail.com
Søren Ingemann Larsen kan nås på:
mail@ingemannlarsen.dk

Alle henvendelser om ovenstående er velkomne