Byvandring i Fuglebjerg, Otto Høst fortæller
Byvandring i Fuglebjerg, Otto Høst fortæller

Byvandring, foredrag og spisning i Glumsø

07.06.16
Fredag den 27. maj havde Glumsø Bibliotek og Café Rejseladen slået sig sammen om en spændende 3-trins-event med byvandring, foredrag med Pia Fris Laneth på Glumsø Bibliotek og efterfølgende spisning i Café Rejseladen.

32 deltagere var mødt op til eftermiddagens byvandring, hvor Otto Høst, formand for lokalhistorisk forening, fortalte om gamle dage i Glumsø by. Otto Høst kender byen som sin egen bukselomme, for faktisk har han kun været væk fra byen i 1950’erne og 60’erne. Det blev til mange spændende anekdoter fra byen, suppleret af flere af deltagerne på vandringen.

Et kig ind i husmødrenes historie

Bagefter bød Glumsø Bibliotek på kaffe, vand og småkager og foredrag med forfatteren Pia Fris Laneth, som samme aften var nomineret til Blixen-prisen for årets faglitterære udgivelse. Pia Fris Laneth tryllebandt alle med sine fortællinger om husmødrenes historie gennem tiderne, bl.a. rystende historier om, hvor dårligt gifte kvinder var stillet først i 1900-tallet. Vi hørte også en del om kvinderne i Pia Fris Laneths egen familie, bl.a. mormoderen og moderen. 

Da foredraget var slut, drog alle til Café Rejseladen, hvor en dejlig middag  ventede. Under middagen streamede vi prisoverrækkelserne fra Den Sorte Diamant i København, og vi håbede til det sidste, at Pia Fris Laneth ville vinde. Desværre vandt hun ikke i denne omgang, men som hun selv sagde tidligere på aftenen: - Det er jo ingen skam at tabe til en rigtig god forfatter. Prisen for det bedste faglitterære værk gik til forfatteren Lone Frank for "Lystens Pionerer".

GennemseGennemse
  • Bog

Lillys Danmarkshistorie : kvindeliv i fire generationer

Af Pia Fris Laneth (2009)
Fire generationer af kvinder set gennem forfatterens families livsforløb. Man får den personlige, kvindepolitiske og ...
Læs mere