Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Lille scene
For hvem?

En smuk, spiselig selvforsyningshave

Foredrag med hortonom Aiah Noack.

De fødevarer vi køber i supermarkedet er mere miljøbelastende, mindre friske og mindre velsmagende end dem, vi selv dyrker. Men for mange er en grøntsagshave lidt kedelig at se på med ensartede planter i lige rækker, og den kræver megen lugning. Men sådan behøver det ikke være.

Aiah Noack har mange års erfaring med et havebrug som er varieret og smukt samtidig med at de giver lækre grøntsager og andet spiseligt uden at belaste miljøet og uden den evige kamp med ukrudtet.
Hvordan man kan opbygge en sådan smuk, spiselig og miljøvenlig have kommer hun og fortæller om d. 20. marts kl 19:00 – 21.30 på Næstved Bibliotek.

Ud over foredraget er der sat rigelig tid af til spørgsmål og det vil også være muligt at købe nogle af Aiahs spændende frø som er anderledes end det du kan købe i butikkerne.

Aiah skriver følgende om sig selv:

Jeg er uddannet hortonom (havebrugskandidat) fra 1985 og PhD i botanik og plantefysiologi fra 1991.
Mit virke har handlet om planter, natur, dyrkning, haver og dét faktum at mennesker trives bedre med levende planter i deres nærhed. Jeg har mest været selvstændig, men i få år ansat som jordbrugsforsker (Dansk Jordbrugsforskning, Årslev, Fyn) og projektleder (Det økologiske gartneri Grennessminde, Taastrup).

I min selvstændige karriere har jeg stiftet og drevet rådgivervirksomheden Team Grow-how med base i Odense, fra 1990 til 2010. I perioden 2000-2008 skiftede jeg de danske vinde ud med sydafrikanske og stiftede og drev planteforædlingsplanteskolen South African Plant Breeding Cefane på the Wild Coast sammen med lokale kræfter.

I årene omkring 2008 stiftede jeg bekendtskab med permakultur, fik interessen for spiselige planter og kom tilbage til Danmark. Det førte til nye vennekredse og netværk og i 2011, hvor jeg stod med mine forældres ejendom på hånden, tog jeg beslutningen om at lave et praktisk sted med plantesalg, haveudvikling, kursussted mm for at udbrede permakulturens etik og principper. Det går hånd i hånd med øget selvforsyning, biodiversitet, spiselige planter, mere natur i haverne hvilket vi også eksperimenterer med i Naturplanteskolens egen spiselige have som også er insekternes paradis.
Jeg er nu leder, rådgiver, havedesigner, forfatter, foredragsholder, kursusudbyder mm i regi af Naturplanteskolen samt bestyrelsesmedlem i støtteforeningen 

Du kan læse mere på Naturplanteskolens hjemmeside:
https://naturplanteskolen.dk/

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding. Der er kaffe og vand til arrangementet – tag gerne egen kop med, så vi kan spare på papkopperne.