Digitale opslagsværker

Gratis adgang til søgning i en række elektroniske opslagsværker. De fleste kan du bruge hjemmefra - nogle få kun på bibliotekerne. Du skal være indmeldt som låner og have en pinkode for at logge dig på hjemmefra.

Generelle, leksika og ordbøger


Faktalink - Log på med cpr.nr og pinkode hjemmefra
Bearbejdede og uddybende artikler om aktuelle og klassiske emner, links til videre læsning på internettet samt henvisninger til illustrationer, artikler, bøger, tv- og radioindslag m.m. God til opgaveskrivning.

MasterFILE Premier (EBSCO) - Log på med cpr.nr. og pinkode hjemmefra
Artikler fra mere end 2.000 tidsskrifter inden for alle fagområder. Desuden boganmeldelser, biografier og originaldokumenter. Alt i fuldtekst og derudover en billedsamling på ca. 107.000 enheder. Nogle tidsskrifter findes tilbage til 1975.

Gyldendals Røde Ordbøger - Log på med cpr.nr. og pinkode hjemmefra
Onlineudgaverne af Gyldendals Røde Ordbøger. Der er adgang til Dansk-engelsk, engelsk-dansk, dansk-tysk, tysk-dansk, dansk-fransk, fransk-dansk, dansk-spansk og spansk-dansk. OBS: Pt. forhandlinger om nyt abonnement, så der er ikke adgang til ordbøgerne.

Digitale årbøger - Virker kun på biblioteket
Digital gengivelse af følgende årbøger i fuldtekst: Bil-revyen (1965-2006), MC-revyen (1974-2006), Båd-revyen (1970-1985). Indeholder illustrationer og tekniske oplysninger til hver enkelt model. Bemærk: Klik på den fremsøgte titel, så får du mulighed for at åbne artiklen som pdf-fil.