Podcasten Mørkeland

Podcasten "Mørkeland"

Mørkeland er en dansk true crime-podcast, med værterne Camilla og Kristine, som hver uge dykker ned i to mordsager.

Er du til krimistof? Sluger du den ene krimi efter den anden? Er du fascineret af ofrenes skæbner, gerningsmandens motiver og politiets efterforskningsmetoder? Så er podcasten Mørkeland temmelig sikkert noget for dig.

Podcasten-serien er lavet som en samtale mellem de to værter Camilla og Kristine, der hver uge fortæller historien om et mord for hinanden, som de ikke på forhånd har afsløret for hinanden. Vel at mærke historier, som har fundet sted i virkeligheden. 

Jeg har ikke den store erfaring udi podcasts, men denne podcast har alligevel fanget mig. Måske er det fordi, at der bag ved historierne ligger et grundigt researcharbejde, og selvom mange af historierne omhandler kendte og meget omtalte mord, så ligger de som regel mange år tilbage, hvilket gør, at de bliver sat ind i en historisk kontekst. Det giver bl.a. indsigt i den efterforskningsmæssige del, hvor metoderne og teknikkerne fx tidligere var begrænsede, ligesom pressens dækning og samfundets reaktioner på forbrydelserne kan efterrationaliseres.

Det er overvejende danske mordsager, som Mørkeland tager under behandling, men enkelte sager fra andre lande bliver det også til. Det er ikke en forudsætning, at man som lytter hører serien fra ende til anden, da de enkelte sager afsluttes i hvert afsnit.

Pga. sagernes ofte bestialske detaljer vil jeg mene, at målgruppen aldersmæssigt er 16+ årige.

Podcasten er gratis og er at finde i alle de mest udbredte podcast-tjenester. Serien har også sin egen hjemmeside (www.moerkelandpodcast.dk), hvorfra seriens afsnit kan afspilles.

Der præsenteres et nyt afsnit hver mandag, og hvert afsnit varer ca. 60-70 min.