Vibeke med bogen "Kørekort til kærligheden"

Nina Askov: ”Kørekort til kærligheden” (2018)

- Hvorfor er der nogle mennesker, der igen og igen havner i singleland, selvom de rigtig gerne vil have en kæreste? 

Der er mange singler i dagens Danmark. Datingkulturen blomstrer som aldrig før. Og der er ingen tvivl om, at mange af dem ønsker sig en dejlig kæreste. Måske er det slet ikke så tosset at lære lidt teori om den svære kærlighed!  

Psykoterapeut og coach Nina Askov tog i 2011 sammen med en kollega fat på et ambitiøst projekt om at knække koden til kærligheden, hvor de interviewede 117 singler.  Nina Askov, som i dag er gift, var på det tidspunkt selv single.
 
Det er helt naturligt, at vi skal læse teori og have køretimer, før vi kan få et kørekort og køre sikkert rundt i trafikken. Anderledes er det med kærligheden. Er det virkelig nødvendigt at have kørekort hertil?  

Tjek under egen ”motorhjelm”
Bogen er et miks af teori og praksis, baseret på 40 dybdegående interviews af singler, som alle indvilgede i at få foretaget et tjek under egen ”motorhjelm”, inden de begav sig videre på vejen til kærligheden. Udgangspunktet var at høre om deres ønsker og forestillinger om det perfekte parforhold, baseret på spørgsmål om personlighed, opvækst, mobning, forældre m.m. Alt sammen noget, som kan have indvirkning på vores voksenliv. 

Vi ved alle, hvad forelskelse er. Alligevel kan det være interessant at læse om betydningen af de biologiske forskelle mellem mænd og kvinder samt den sociale arv. Selvom nogen vil mene det modsatte har vi alle noget med os fra tidligere forhold og vores opvækst. Nina Askov giver eksempler på, hvordan du kan spotte dit kærlighedsmønster, så du ikke falder for personer, der ”ikke egner sig til livspartnere”.  

Der findes mange selvhjælpsbøger i dag – og denne er en af slagsen. Jeg finder den underholdende og nyttig at læse. Også selvom man er i et parforhold. For hvem er egentlig ekspert i kærligheden? Uanset, om vi er unge eller ældre, kan vi altid lære noget om kærligheden. Bogen kan sagtens læses ud i en køre, men kan også bruges som opslagsværk, når du vil vide noget om flirt, forelskelse, dating, tillid, jalousi og ikke mindst få de 10 gode råd til kærligheden, som runder bogen af!    

Materialer
Reservér
  • Bog

Kørekort til kærligheden : en teoribog

Af Nina Askov (2018)
Læs mere