Håndbog for superhelte-serien

Grapic novel-serie for de 6-10 årige

Lisa på 9 år skal bo hos sin mormor, da hendes mor har fået job i udlandet. Hun har det ikke godt i sin nye skole, fordi hun bliver mobbet af en drengebande. Hver dag flygter hun ind på biblioteket for at slippe væk fra sine forfølgere. En dag finder hun en bog, som beskriver, hvordan man ved at praktisere 101 færdigheder kan blive en superhelt. Det føles, som om bogen taler til hende og beder hende om at tage den og begynde at bladre …

Mærkeligt nok er bogen ikke registreret i bibliotekets system, og bibliotekaren hvisker til Lisa, at det nok er meningen, at den skal med Lisa hjem og blive der. I det øjeblik begynder Lisas lange rejse mod at blive superhelt. For det kræver hårdt arbejde og mange timers træning at få supeheltekræfter.

Lisas mormor forærer hende en smuk rød pyjamas med hætte og hun finder et af sin afdøde morfars slips, som hun klipper to øjenhuller i og binder om sit hoved. Nu har Lisa den perfekte superheltedragt.

Snart efter begynder træningen at virke, og Lisa bruger sine nye superkræfter til at beskytte byens borgere og kæmpe imod forbrydere. Hun bliver hurtigt en kendt og elsket skikkelse og får tilnavnet ”Den Røde Maske”. Men Lisa holder sin identitet hemmelig, så ingen ved, at det er hende, der er den lokale superhelt.

Der går et godt stykke tid på den måde, men så opdager Max – en af Lisas forfølgere – at hun er Den Røde Maske. Først nægter Lisa, men Max er overbevist og vil gerne hjælpe hende imod en kriminel bande. Lisa er meget tvivlende, men så tager hun en vild beslutning: Hun vil træne Max til også at blive en superhelt, så de kan bekæmpe forbryderne sammen. Det er altid bedst at være to.

Det kræver lang tids hård træning at gøre den lidt overvægtige Max til superhelt. Da de sidste to drenge fra den bande der mobber Lisa får nys om, at Max og Lisa er blevet venner, er alt tæt på at gå helt galt….

Bøgerne er tempofyldte og hæsblæsende og historierne er spændende. Vi møder en Lisa, som tager sagen i egen hånd og både kæmper imod sine plageånder i skolen og kriminelle forbryderbander. En slags moderne Pippi Langstrømpe med superkræfter. Et eventyr, som man sluger, med en heltinde man ikke kan undgå at elske.

Håndbog for superhelte-serien er oversat fra svensk. Bagerst i bøgerne giver forfatterne gode råd til hvad man kan gøre, hvis man selv kender nogen, der bliver mobbet.

Jeg er ret vild med denne nye serie, som er super flot illustreret hele vejen igennem. Det er dejligt forfriskende med en pige som superhelt. Og jeg har sjældent set min 8 årige datter så opslugt af en historie, som da jeg læste denne serie op for hende.

”Håndbog for superhelte”-serien kan varmt anbefales!

Materialer
Elias Våhlund: Håndbogen
  • Bog

Håndbogen

Af Elias Våhlund (2018)
Læs mere
Elias Våhlund: Den røde maske
  • Bog

Den røde maske

Af Elias Våhlund (2018)
Læs mere
Elias Våhlund: Alene
  • Bog

Alene

Af Elias Våhlund (2018)
Læs mere
Elias Våhlund: Ulven kommer
  • Bog

Ulven kommer

Af Elias Våhlund (2019)
Læs mere