Rival Sons - Feral Roots

Godt nyt fra de rivaliserende sønner

Rivals Sons er navnet på et amerikansk band fra Long Beach, Californien dannet i 2006.

Jeg blev ret pjattet med dem for et par år siden. Jeg hørte dem lidt ved en tilfældighed i forbindelse med, at så dem på plakaten til Copenhell i 2016. Der er dog ikke meget metal over deres musik (grunden til, at de spillede på Copenhell det år var vist, at de turnerede med Black Sabbath, der som bekendt var på afskedsturne det år og også lagde vejen forbi Copenhell).

Det er som sagt ikke metal, men det er til gengæld hamrende god gedigen rockmusik!

De har her i januar udsendt deres 6. studiealbum med titlen "Feral Roots" (vildtlevende rødder!).
Jeg hørte de første singleudspil i slut 2018, og de tegnede meget lovende. Efter at have hørt hele pladen efterhånden en del gange må min konklusion være, at dette er endnu et rigtigt godt udspil fra Rival Sons. 

Musik er jo sådan en subjektiv størrelse, og det kan virke nyttesløst at forsøge at forklare, hvad det er i musikken, der rammer én. 
Hvis jeg skal prøve alligevel, så vil jeg fremhæve forsanger Jay Buchanans kraftfulde vokal, Scott Holidays fede guitarriffs og Mike Mileys svingende og afvekslende trommer.

De er klart inspireret af 70'ernes lidt hårdere rock (Black sabbath, Led Zeppelin osv.), men de er mere end bare en stiløvelse (som fx bands som Wolfmother og Greta van Fleet i mine øjne er). De har en selvstændig lyd og de holder et højt bundniveau. Så hvis du også er til klassisk rock med et strejf af fornyelse, så giv Rival Sons og "Feral roots" et lyt!

Lån "Feral roots" og Rival Sons' øvrige udgivelser via bibliotek.dk

Rival Sons spiller i øvrigt i Vega den 5. marts (der er desværre udsolgt!).