Herlufsholm Fantasy Bogmesser bliver til Næver Ending Stories

Fra fantasy til ungdomslitteratur

30.07.19

Vi har nu bevæget os ind i den sidste forberedelses uge, til vores nye litteraturfestival "Næver Ending Stories". Vi er utrolig stolte og glade for det program, der er blevet sat sammen i år og håber at mange af jer vil kigge forbi til en af vores gratis begivenheder på selve dagen.

Med "Næver Ending Stories" sætter vi fokus på litteraturen i ungdomskulturen - understreger dens potentiale som megafon, som street art og som de unges talerør. Næstveds brand som kulturhovedstad for gadekulturen er det bærende element og vi ønsker at styrke samarbejdet mellem kulturinstitutionerne i Næstved kommune. "Næver Ending Stories" ligger derfor samtidig med Ungdomsskolens musikfestival "Næverland" og Grønnegades Kaserne Kulturcenters teaterfestival "Street Cut" – for på den måde, at kunne skabe en helhedsoplevelse, der binder byen sammen og lader borgerne opleve mest muligt uden at skulle vælge noget fra.

For at kunne starte en ny fortælling, har vi skrevet det sidste kapitel, af vores 7 år lange eventyr det var at afholde Herlufsholm Fantasy Bogmesse. Det var været fantastisk at kunne invitere besøgende, forfattere, forlag og aktiviteter til en weekend i fantasiens tegn på Herlufsholm Kostskole. Vi stopper ikke eventyret, men laver en fortsættelse, hvor vi åbner op for flere genrer – flere fortællinger – flere historier. Og fantasygenren er ikke glemt - den er blandt andet repræsenteret ved Malene Sølvsten i Helligåndshuset.

Læsning og litteratur er fortsat hjerteblod for Næstved Biblioteket og Borgerservice. Vi drømmer om at skabe en festival for unge, med unge og af unge på tværs af generationer, da alder ikke definerer et ungt sind! Vi håber I vil være med når vi byder velkommen til Næver Ending Stories!