billedtekst - Forsiden af bogen

"Dage på en ø" af Rie Osted

Rie Osted er oprindelig journalist, men valgte for en del år siden at blive forfatter.

Dage på en ø er en letlæst, men også inspirerende bog. En bog om at komme videre i livet, når man føler, at det er sværest. Bogen indledes med forfatteren Annas historie. Hendes liv falder sammen, da hun vender hjem efter en forretningsrejse og finder ud af, at hendes kæreste har snydt og bedraget hende – utroskab og en tømt bankkonto. Det er hårdt for Anna, som plejer at være hende den tjekkede kvinde i 30’erne.

Efter flere overvejelser melder hun sig til et fem dages luksus-retreat på en lille græsk ø sammen med syv andre voksne i forskellige aldre og fra forskellige lande.

”Villa Santa Maria” på øen er indrettet luksuriøst og underholdningen med foredrag, musik m.m. samt mad er klart i top. Der kræses om gæsterne, som har hver deres grund til at tage opholdet. Vi følger de forskellige personers tanker – hører løbende deres historie og bevæggrunde for at forlade dagligdagen.

Det kan være sundt at komme hjemmefra og lære noget om andre – finde ud af, at man ikke er alene om at have det svært. Der opstår forskellige alliancer undervejs. Nogle mere holdbare end andre. For alle er opholdet, som ender med at vare seks dage, af afgørende betydning for deres fremtid.

Jeg finder bogen fascinerende og bestemt værd at læse – for uanset, om du er 30 eller 60 år, kan der opstå situationer, som er svære at løse. Det er ikke os alle, der har råd til at tage på luksus-retreat på en sydlandsk ø, men mindre kan sikkert også gøre det. Bare det at komme væk fra den daglige trummerum, tage sig selv i kraven og lukke øjnene op for, hvad andre har at slås med, kan være nye sten på vejen.

Materialer
Reservér
  • Bog

Dage på en ø

Af Rie Osted (2017)
Læs mere