Tavshed i oktober af Jens Christian Grøndahl

Tavshed i oktober af Jens Christian Grøndahl

Gennem årene har Jens Christian Grøndahl haft det moderne kærlighedsforhold og begær som tilbagevendende omdrejningspunkter i sine bøger. Ofte er det kærlighedshistorier, som er knyttet til en genkendelig samtid. Sådan er det også med denne bog. 

Livet ændrer sig voldsomt for fortælleren - en mand på 44 år, som pludselig bliver forladt af sin kone, Astrid. Hun har forladt ham uden at sige et ord. Som kunstkritiker er han vant til at analysere og se på andres billeder, men nu tvinges han til at se tilbage på sit eget liv. Mens han leder efter hende, tænker han tilbage på deres ægteskab, på sit forhold til kunst og til kvinder og på eksotiske og erotiske møder i København, New York, Paris og Lissabon. Hvad gik galt – og hvornår? Har han egentlig nogensinde rigtig set sin kone og forstået hende - og ønsker han egentlig, at hun kommer tilbage? 

Det er historien om en kompliceret ungdomskærlighed, forholdet til en meget speciel mor, mødet med Astrid, det trygge familieliv, rejserne og vennekredsen i det velbjærgede akademiske mellemlag. Selvom alt tilsyneladende var godt, har trygheden måske været mere skrøbelig end det så ud til. Og der er så meget usagt. Det kommer til at handle om at lede efter den tabte tid og erkende, at sandheden måske ligger i tavsheden, som også titlen antyder. 

Fortid og nutid væves ind i hinanden. Og personer, steder og stemninger fylder meget. Livet kan hurtigt ændres – især, når vi tror, at vi har styr på det hele! Og har han så det, vores mandlige hovedperson? Er han blevet klogere med årene? Jens Christian Grøndahl skriver godt i et let læseligt sprog om parforhold, kriser, kvinder og mandetanker. Selvom bogen er skrevet for 24 år siden, er den stadig aktuel.  
 

Materialer
GennemseGennemse
  • Ebog

Tavshed i oktober : roman

Af Jens Christian Grøndahl (2014)
Livet ændrer sig voldsomt for fortælleren - en midaldrende kunstkritiker - da hans hustru pludselig forlader ham. Men...
Læs mere