Thomas med bogen Begge sider om Nicklas Bendtner

Nicklas Bendtner: Begge sider

Af
03.12.19

Der er skrevet rigtig meget om den nys udkomne biografi "Begge sider" om Nicklas Bendtner, skrevet af Rune Skyum-Nielsen, og hvad kan jeg så tilføje til det? Jo, først og fremmest at det er en rigtig stor læseoplevelse om en rigtig interessant skæbne! 

Bogen undersøger hvad uindskrænket opmærksomhed fra professionel fodbold kan gøre ved en umoden teenager med en usædvanlig rastløshed, der måske diagnosticeret i dag ville blive betegnet som en eller anden grad af ADHD. Det virker i hvert fald fuldstændig uansvarligt at sende en 16-årig dreng uden voksenstøtte alene til Arsenal, forgudet, og med adgang til næsten ubegrænsede penge. Og når det så er en ung mand, som Nicklas Bendtner, der meget tidligt i sit liv er usædvanligt optaget af at prøve grænser af, virker det endnu mere vanvittigt.

"Begge sider" er skrevet helt fremragende af den dramaturgisk fantastisk dygtige Rune Skyum-Nielsen, der blandt andet har skrevet "Jakob var her: Bogen om Jakob Ejersbo" og den ligeledes helt nye "Vi ved jo hvordan det er at være menneske", sammen med skuespilleren Thure Lindhardt.

Romanen behandler på meget spændende vis Nicklas Bendners kamp mellem, selvfølgelig, gerne at ville udfolde det helt ustyrlige talent og så den mørke, lyststyrede, selvdestruktive side, der gennem karrieren i ekstrem grad bliver eksponeret og overdrevet af fodbold- og sladderpressen og alle de mange mennesker, der er jaloux på "Lord" Bendtners talent og karisma. 

Jeg tror bogen også henvender sig til dem, der overhovedet ikke interesserer sig for fodbold. Selvom de mange beskrivelser af andre fodboldspillere og kampsituationer så selvfølgelig vil gå lidt henover hovedet, vil der stadig være et helt klassisk drama om at det forpligtende talent også er en stor byrde, og hvordan man som menneske må forsøge at navigere mellem nederlag og de sejre, der trods alt også er der.

Jeg vil dog også sige at for alle, der har haft en drøm om at blive elitesportsmand, gerne som fodboldspiller, giver bogen nok, trods alt, et lille ekstra kick, da det er lidt lettere at føle fascinationen ved den verden. 

Til sidst: Den største anbefaling jeg kan give bogen, er ved at fortælle at det er meget lang tid siden, at jeg har læst en bog SÅ hurtigt.

Materialer
GennemseGennemse
  • Bog

Nicklas Bendtner - begge sider

Af Rune Skyum-Nielsen (2019)
Nicklas Bendtner (f. 1988) fortæller om et liv og en fodboldkarriere, der har været spækket med dramatik. Om stjernes...
Læs mere