Oversigtskort over mødestedet på Enø.
Oversigtskort over mødestedet på Enø.

Om dette arrangement

Tid
9:00 - 11:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Enø Overdrev
Enø Kystvej
4736 Karrebæksminde
Sted
Parkeringspladsen ved Enø Overdrev
Arrangører
For hvem?

Morgenvandring på Enø i lyrikkens spor

Morgenvandring på Enø Overdrev med morgensang, digte og musik i de dejligste omgivelser.

Mandag d. 15. august kl. 9 kan du vandre med, når Næstved Bibliotek inviterer til morgenvanding på Enø i anledningen af vandrefestivalen

"Der er noget særligt ved at gå ude i naturen om morgenen langs med vandet – og det bliver ikke ringere, når man krydrer turen med lidt lyrik og sang undervejs", fortæller kulturformidler Vibeke Sølling fra Næstved Bibliotek, som også stod bag sidste års morgenvandring på Enø.

Morgenstund har ord mund
Morgenstunden markerer den første del af dagen, hvor lyset bryder frem i horisonten og en ganske særlig ro hviler over naturen. 

På denne vandring langs stranden på Enø Overdrev skal vi opleve morgenstunden på stranden, synge et par smukke morgensange, høre et par digte, som hylder morgenstunden og lytte til et lille stykke musik ude i den dejlige natur.

Vi går ad stien ud til den gamle feriekoloni. Her vil vi drikke vores egen medbragte kaffe/te og evt. spise en bolle eller lignende, mens der bliver læst et par digte og spillet et musikstykke, som passer ind.

Praktisk om vandringen

  • Turen er ca. 6 km lang. 
  • Vi mødes kl. 09.00 på parkeringspladsen ved Enø Overdrev for enden af Enø Kystvej. Efter en varm velkomst og en kort introduktion, bevæger vi os sammen ud på stien langs kysten. 
  • Undervejs vil vi tage holdt og synge morgensange, høre digte og lytte til et musikstykke. 
  • Halvvejs på turen, ved den gamle feriekoloni, tager vi holdt og drikker lidt te/kaffe og spiser lidt brød (MEDBRING SELV MAD OG DRIKKE). 
  • På tilbagevejen går vi langs stranden og slutter turen på parkeringspladsen, hvor vi startede, kl. ca. 11.00. 
  • Husk påklædning efter dagens vejrforhold.

Om vandrefestivallen 

Vandrefestivalen afholdes i sidste del af august og første del af september. Vandrefestivalen er et samarbejde mellem Region Sjællands kommuner, som bidrager med ture/koordinering. Turene er overvejende rundture, som starter og slutter samme sted. Til vandringerne kan der være knyttet en række aktiviteter, som tilsammen udgør et arrangement. Der vil være ture med forskellig sværhedsgrad. Se andre ture på: vandrefestivalen.dk

Læs mere på www.vandrefestival.dk