Billede af folk med æblepresser

Om dette arrangement

Tid
11:00 - 13:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Danmark
Værksted

Æblets dag

12.10.18
På Æblets dag vil medlemmer af Haldagermagle Bylaug vise, hvordan man kan fremstille sin egen velsmagende æblesaft på pladsen foran Fuglebjerg Bibliotek.

I efterårsmånederne er der masser af dejlige æbler i haven. I Fuglebjerg er der mulighed for at få gode idéer til at bruge årets æbler, når Haldagermagle Bylaug stiller op med æblepresseren foran Fuglebjerg Bibliotek og fejrer æblets dag. 
 
Haldagermagle Bylaug fik for en del år siden fremstillet en æblepresser for at udnytte nogle af de mange gode danske æbler, som ofte bare ligger på jorden og rådner væk. Vi har et par kasser æbler med, som vi kan komme i æblepresseren, fortæller Karen Bjerre fra Haldagermagle Bylaug.  
 
På biblioteket er der lavet en udstilling med bøger, mad- og kageopskrifter med æbler. Du kan også se nogle forslag her på siden.  

Tag en pose æbler med

Besøgende kan få presset en pose æbler fra egen have. Æblerne skal være skyllet og klar til brug - endvidere skal man medbringe egne beholdere (3 liter) til æblesaften. Den fremstillede æblesaft kan enten drikkes direkte, opbevares et par dage i køleskabet eller fryses i plastflasker.

 

Søren Lyshøj: Cider & most : essensen af æbler
Reservér
  • Bog

Cider & most : essensen af æbler

Af Søren Lyshøj (2018)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Drømmen om en lille økologisk æbleplantage

Af Jens H. Petersen (f. 1956) (2015)
Læs mere
  • Ebog

Æblekogebogen II

Af Nina Sigmund (2014)
Læs mere
Maren Korsgaard: Æbler : sorter der smager
Reservér
  • Bog

Æbler : sorter der smager

Af Maren Korsgaard (2013)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Æblekager fra den gamle skole

Af Inga Linde Jensen (2012)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Gamle danske frugtsorter : æbler, pærer, blommer og kirsebær

Af Birgitte Svennevig (2010)
Læs mere
Reservér
  • Bog

Mine æbler

Af Ritt Bjerregaard (2003)
Læs mere
Else-Marie Boyhus: Æbler : i det danske køkken
Reservér
  • Bog

Æbler : i det danske køkken

Af Else-Marie Boyhus (2004)
Læs mere