Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Rønnebæksholm
Rønnebæksholm 1
4700 Næstved
Sted
Rønnebæksholm
Arrangører
Næstved Bibliotek, Rønnebæksholm
For hvem?

Poesi og ungdom

Udforsk digte om ungdom i Rønnebæksholms smukke rammer

I anledning af at vi på Næstved Bibliotek udvider vores samling af digte med en særudstilling under navnet Ungdom – disse ord kan finde vej, vil denne måneds poesifælleslæsning tage udgangspunkt i digte fra netop denne samling. Men der er selvfølgelig plads til både de unge, dem der stadig føler sig lidt unge og alle dem der kan huske da ruderkonge var knægt.

I en af Rønnebæksholms flotte stuer skal vi gennem poesien udforske ungdommens sprog og liv ved at læse digte om og af ungdommen fra flere forskellige tider. Så sørg for at få købt en billet og mød op til en filosofisk og hyggelig snak med udgangspunkt i oplæste digte.

Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi sammen læse og samtale om ca. 3 digte, og efter oplæsning af hvert digt vil vi snakke om hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet. Vi vil lade os guide af poesiens evne til at åbne for forståelsen af vores egne og andres oplevelser af det læste. Kan vi spejle os i det vi læser? Hvad overrasker os? Hvordan adskiller vores oplevelser sig fra hinanden?

Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam, men målet er at skabe en flydende samtale hvor deltagerne selv tager agens og gerne bringer egne erfaringer og/eller læsninger op. Der er ingen forberedelse, og man behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte eller kunst (eller ungdom for den sags skyld). Det vigtigste er, at man har lyst til at læse nogle interessante tekster og måske byde ind med egne tanker, lytte til hinanden og sammen overveje det vi læser.

Arrangementet er en del af en større række lavet i samarbejde mellem biblioteket og Rønnebæksholm. Næste arrangement vil finde sted den 14. juni og have temaet menneske vs. maskine.