Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Lokalitet
Rønnebæksholm
Rønnebæksholm 1
4700 Næstved
Arrangører
Næstved Bibliotek, Rønnebæksholm
For hvem?

Poesi og menneske vs maskine

Poesien som dåseåbner til at tale om vores forhold til maskiner og ny teknologi.

På biblioteket arbejder vi i andet kvartal med temaet ’menneske vs. maskine’, og det bliver også temaet for denne fælleslæsning, der, hvis vejret tillader det, kommer til at foregå på venlighedens terrasse i Rønnebæksholms smukke have. Det bliver en anderledes poesisnak om sci-fi, robotter og hvad det egentlig vil sige at være menneske.

Vi skal gennem poesien bl.a. udforske spændet mellem menneske og maskine ved at læse digte om maskinernes indtog i vores liv, også der hvor vi måske ikke bemærker det. Så sørg for at få købt en billet og mød op til en filosofisk og hyggelig snak med udgangspunkt i oplæste digte.

Med udgangspunkt i metoden guidet fælleslæsning vil vi sammen læse og samtale om ca. 3 digte, og efter oplæsning af hvert digt vil vi snakke om hvordan digtene rammer os, og hvordan vi forbinder dem med temaet. Vi vil lade os guide af poesiens evne til at åbne for forståelsen af vores egne og andres oplevelser af det læste. Kan vi spejle os i det vi læser? Hvad overrasker os? Hvordan adskiller vores oplevelser sig fra hinanden?

Samtalen indledes og guides af kulturformidler Sigurd Dam, men målet er at skabe en flydende samtale hvor deltagerne selv tager agens og gerne bringer egne erfaringer og/eller læsninger op. Der er ingen forberedelse, og man behøver ikke at have nogen særlig viden om hverken digte, kunst eller maskiner. Det vigtigste er, at man har lyst til at læse nogle interessante tekster og måske byde ind med egne tanker, lytte til hinanden og sammen overveje det vi læser.

Arrangementet er en del af en større række lavet i samarbejde mellem biblioteket og Rønnebæksholm. Det er sidste gang inden sommerferien, men vi vender stærkt tilbage i efteråret.