Om dette arrangement

Tid
20:30 - 22:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Ny Præstøvej 304
For hvem?

Skumrings- og stillevandring

På lysets yderste punkt - skumringstimen - der betegner overgang mellem dag og nat, inviteres du med på en skumrings- og stillevandring i Fruens Plantage.

Denne vandring er for dig, der er nysgerrig på at opleve en ny og mere sanselig side af både naturen og dig selv – end den du kender i forvejen.

På vores vandring gennem skoven skal vi fordybe os i de sanseindtryk, naturen giver os, når den skumrende skovs mørke og stilhed sænker sig over os - og skubber hverdagens bekymringer i baggrunden.

Naturen stiller ingen krav.

Kan du høre vindens suse i trækronerne? Mærker du trærødderne under din fodsåler, dufter du den fugtige skovbund, eller hører du gærdesmuttens snerrende kald?

Undervejs på vores vandring gennem skoven skal vi tage holdt og lytte til en række litterære intermezzoer, der sætter vandringen i relief med digte af Henrik Nordbrandt og Sophus Michaelis, samt tekstuddrag fra Tomas Espedal og David Foster Wallace.

Derudover skal vi også afprøve en åndedrætsøvelse, der skal hjælpe os med at sænke pulsen, lindre anspændthed og hjælpe os til at åbne vores sanser. Vandreturen afsluttes med samtale og hygge omkring lejrbål ved Naturbasen i Fruens Plantage.

Praktisk om vandringen

  • Turen starter med at vi mødes kl. 20.30 på parkeringspladsen ved Ny Præstøvej 304. Efter en varm velkomst og en kort introduktion, bevæger vi os sagte og i samlet flok ind i skovens mørkning.
  • Undervejs vil vi tage holdt og lytte til litterære indslag og afprøve en vejrtrækningsøvelse.
  • Vandringen gennem skoven er ca. 2 km lang. 
  • Turens endepunkt er bålpladsen ved naturbasen, hvor vi vil blive mødt af Susanne Nicolaisen fra Næstved Sundhedscenter. Vi taler oplevelsen igennem rundt om bålet og får lidt varmt at drikke. Og måske kommer der en lille historie. Vi siger tak for i aften ca. kl. 22.

Sammen i bevægelse

Skumrings- og stillevandringen er en del af bibliotekernes temasamarbejde og har til formål at samle landets biblioteker om et aktuelt og debatskabende tema. I år er temaet ”Sammen i bevægelse”, og i løbet af hele maj og juni måned vil vi på Næstved Bibliotek præsentere jer for en række arrangementer og udstillinger, som kan udfordre dig på din fysiske og mentale bevægelse.