Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:30
Pris
Gratis
Lokalitet
Dybsø Naturskole
Dybsøvej 66
4700 Næstved
Arrangører
For hvem?

Naturtræning og højtlæsning

Vi starter et helt nyt forløb med naturtræning og højtlæsning i området ved Dybsø Naturskole. Det er Næstved Bibliotek og Næstved Sundhedscenter, som står bag det nye tiltag, hvor litteratur kombineres med fysisk træning og natur.  

Forskning viser, at træning i naturen fremmer både det fysiske og psykiske velbefindende. Ligeledes modvirker ophold i naturen stress og booster humøret. Og læsning kan også noget, når det gælder den mentale sundhed. Derfor har vi valgt at koble træning i naturen og højtlæsning.

Brug naturens muligheder for aktivitet og træning

Vi starter i skoven ved Dybsø Naturskole, hvor vi gennem leg og øvelser styrker muskler og kredsløb, mens vi i fællesskab udfordrer balance, hukommelse og koordination. Og du får sikkert lidt sved på panden og et smil på læben af træningen, hvor du bruger både kroppen og hjernen, fortæller bibliotekar Vibeke Sølling fra Næstved Bibliotek og Borgerservice og folkesundhedskonsulent Susanne Nicolaisen fra Næstved Sundhedscenter, som står bag det nye tiltag. 

Højtlæsning og snak med andre

Vi mødes ca. 2 timer hver anden uge i et forløb på 4 gange, hvor vi starter med at lave fysisk træning i naturen. Efter træningen går vi ind på Dybsø Naturskole, hvor vi samles over en kop te/kaffe og får udfordret hjernen ved højtlæsning af et skønlitterært værk/korte klassikere og måske et digt. Undervejs i læsningen holder vi pauser og reflekterer i fællesskab over det læste. En god mulighed for samtaler med andre om livet.

Der er ingen forudsætninger for at deltage, når bare du har lyst til at komme ud og bevæge dig i naturen samt har lysten til at lytte til højtlæsning og tale med andre om det, du hører.

RENT PRAKTISK:

  • Det er gratis at deltage, men der er et begrænset antalt pladser. HUSK DERFOR AT BESTILLE PLADS. 
  • Vi mødes mandage fra kl. 10.00- ca. 12.30: den 11. oktober, den 25. oktober, den 8. november og den 22. november
  • Vi gennemfører vores ture, så vidt vejret tillader. Husk tøj og sko til udendørs brug.
  • Bibliotekar/kulturformidler Vibeke Sølling fra Næstved Bibliotek og Borgerservice og folkesundhedskonsulent Susanne Nicolaisen fra Næstved Sundhedscenter står bag det nye tiltag.