Om dette arrangement

Tid
10:00 - 11:30
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Parkeringspladsen ved Rønnebæksholm
For hvem?

Litteraturen i bevægelse

Tag med på en litterær vandretur ved Rønnebæksholm, hvor vi skal gå I Grundtvig og Marie Tofts fodspor.

Den litterære vandretur ved Rønnebæksholm kommer til at gå gennem den smukke park. Undervejs læser de to kulturformidlere højt og fortæller om Grundtvig og Marie Toft. Vi vil også se lidt på kunsten i parken samt Grundtvigs pavillon, ”Venligheden”.

Vi har en sundhedskonsulent fra Næstved Sundhedscenter med på turen, som fortæller lidt om de vigtige hverdagsbevægelser i relation til kampagnen ”Sammen i bevægelse”.    

Litterær quiz – vind en er billet til et forfatterforedrag
Der lægges også op til en litterær quiz undervejs på turene, hvor præmien er en billet til efterårets forfatterforedrag med Katrine Marie Guldager den 27. september på Næstved Bibliotek. 

Det praktiske

  • Husk passende tøj og fodtøj.
  • Turene tager ca. 1½ time, hvor vi dels går og dels standser op og hører om de enkelte forfattere/digtere samt korte uddrag af deres tekster.
  • Vi mødes ved parkeringspladsen ved Rønnebæksholm.
  • Turen slutter, hvor den startede.
  • Alt foregår udendørs, og vi overholder det udendørs forsamlingsloft.

Fakta: Sammen i bevægelse
Næstved Bibliotek og Borgerservice har sammen med landets øvrige biblioteker, Danmarks Radio og en række idrætsorganisationer fokus på bevægelse i den fælles kampagne ”Sammen i bevægelse”. I løbet af 2021 er målet at få endnu flere danskere op af stolene og i gang med at bevæge sig. Her behøver det ikke nødvendigvis at være motion i form af løbeture eller fitness. Det kan også være ganske almindelige hverdagsbevægelser som at slå græs, lege med børn/børnebørn eller at GÅ en tur på biblioteket - alt tæller!