Om dette arrangement

Tid
17:00 - 19:00
Pris
20 kr.
Lokalitet
Dybsø Naturskole
Dybsøvej 66
4700 Næstved
Sted
Dybsø Naturskole
Arrangører
Næstved Bibliotek, Dybsø Naturskole
For hvem?

Vikingeaften med mad over bål

Næstved Bibliotek inviterer til aktiviteter i vikingehytten på Dybsø Naturskole. Her skal vi lave mad over bål og høre om vikingetiden.

Kom til en aften i vikingernes tegn, hvor vi skal være i vikingehytten på Dybsø Naturskole, Dybsøvej 66 i Næstved. Her møder vi en ”rigtig” udklædt viking i skikkelse af naturvejleder Lars Walsted Christoffersen. Der vil være forskellige aktiviteter i og omkring vikingehytten.

Livet som viking
Vores viking, Lars, fortæller om livet som viking, myter, nordisk mytologi og om vikingernes madvaner. Alle er med til at lave maden, bl.a. brød med vilde urter og en gryderet med ingredienser, inspireret af vikingetiden. Vi ser også, hvordan man kan kværne korn til mel. Mens vi spiser vores mad i vikingehytten, læser kulturformidlerne, Vibeke og Jens et par vikingehistorier/-sagn højt.  

Arrangementet er for voksne, men har du lyst til at tage dit barn eller barnebarn (alder fra 6-7 år) med, er de også velkomne.

Tema om madkultur
I juli, august og september måned har bibliotekerne i Næstved Kommune et særligt fokus på temaet madkultur. Arrangementet er en del af dette tema. 

Arrangementet er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Borgerservice og Dybsø Naturskole (naturvejleder Lars Walsted Christoffersen).
 

Emne