Om dette arrangement

Tid
14:00 - 15:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Lille scene
For hvem?

Forfatter Rachel Röst gæster NES

Bliv rystet i din grundvold, når Rachel Röst kommer til festivalen Næver Ending Stories (NES) og fortæller om sin debutroman 'Grundvold' og om, hvordan litteratur kan bruges til at bryde social arv.

I marts 2021 udgav Rachel Röst sin debutroman 'Grundvold'. Med inspiration fra sit eget liv udfolder Rachel Röst i den en historie om social kontrol, religiøs fanatisme og en ung piges kamp for at frigøre sig fra sin dysfunktionelle, mormonske familie.

Til Næver Ending Stories (NES) vil Rachel Röst bl.a. fortælle om den smertefulde men også afklarende proces med at skrive sin roman. En proces, der også var fuld af benspænd. Hun var for eksempel nødt til at tage til London og give sig ud for at være mormon, så hun kunne få adgang til en mormonsk kirke. For i Danmark er hun persona non grata i det mormonske samfund. 

Rachel Röst vil også fortælle om nonprofit-organisationen Læs for Livet, som hun stiftede i 2012. Læs for Livet bruger bøger til at skabe social forandring og give udsatte børn og unge gode oplevelser og muligheder for bedre liv.

Om Rachel Röst
Rachel Röst er social entreprenør, forfatter, cand.mag. i litteraturvidenskab, litteraturformidler og foredragsholder. Og så er hun stifter og leder af nonprofit-organisationen Læs for Livet, som arbejder på at støtte og udvikle udsatte børn og unges læsning.

Det praktiske
Oplev Rachel Röst til NES på Næstved Bibliotek lørdag den 4. september kl. 14-15. Husk at booke billet, hvis du vil være helt sikker på at få en plads.

Næver Ending Stories (NES) er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Borgerservice, Grønnegades Kaserne Kulturcenter, Næstved Museum, Næstved Cityforening, Talentskolen og Ungdomsprojekthuset JB10, Næstved Ungdomsskole. NES er støttet af Statens Kunstfond og Mærk Næstved, Næstved Kommune.

Materialer

GennemseGennemse
  • Bog

Grundvold : roman

Af Rachel Röst (2021)
Rebecca vokser op i en familie, hvor religion gennemsyrer alt. Rebeccas far har en fremtrædende rolle i både kirken o...
Læs mere