Nana Jacobi
Nana Jacobi

Om dette arrangement

Tid
12:00 - 13:00
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?

Middagsmusik med Nana Jacobi

God musik og ligestilling mellem kønnene er i fokus denne lørdag middag, hvor vores "husmusiker", Rasmus Hedeboe, spiller sammen med sanger Nana Jacobi.

"Middagsmusik" er en spændende og behagelig blanding af interview og koncert, hvor man som publikum får et indblik i kunstnerens musikalske liv og karriere.

"Lokale" Rasmus Hedeboe akkompagnerer på guitar og står for præsentation og interview af kunstnerne. Denne gang har han inviteret sanger, musiker, debattør og feminist Nana Jacobi på scenen til sammenspil og snak.

Koncerten afholdes i forbindelse med at vi har fokus på FN's Verdensmåls delmål ”Ligestilling mellem kønnene” og Nana Jacobi har om nogen øje for vigtigheden af ligestilling indenfor musikkens verden, som er meget domineret af mænd.  

Nana Jacobi er netop nu på vej med sit fjerde album, som er det første hun udgiver på dansk. Det udgives på det ”kønsbalancerede" pladeselskab HUN SOLO RECORDS, som er en udløber af koncertkonceptet: HUN SOLO, som hun er medstifter af og har optrådt til mange gange. Blandt andet afholdes endnu en stor HUN SOLO koncert på Kvindernes Internationale Kampdag den 8. marts på Hotel Cecil i København. I 2018 og 2019 optrådte fx svenske Jenny Wilson, Pernille Rosendahl, Selina Gin fra Nelson Can, Drew og Ellis May til denne begivenhed. 

Derudover har Nana Jacobi, sammen med Isam B fra Outlandish, været med til at skrive den meget omdiskuterede sang ”Ramadan i København”, som har skabt meget debat og blandt andet fik sin tekst trykt på forsiden af Politiken.

Vi er fra bibliotekets side glade for at kunne byde velkommen til den frem for alt meget dygtige sangerinde og sangskriver Nana Jacobi, og vi glæder os sammenspil og snak med Rasmus Hedeboe i en skøn musikalsk time på biblioteket.

Arrangementet er gratis - bare mød op!

Middagsmusik er sponseret af Spar Nord Næstved

Mere om HUN SOLO
Med ambitionen om dels at afprøve det kunstneriske format ‘solokoncerten’ og dels at sætte spot på en bredspektret pallette af den nordiske kvindelige talentmasse, gik de to musikere Kirstine Stubbe Teglbjærg og Nana Jacobi samt journalist og forfatter Anya Mathilde Poulsen sammen om at skabe HUN SOLO, som på nuværende tidspunkt har præsenteret omkring 80 forskellige kvindelige artister gennem de sidste 4 år, har spillet på landets største festivaler og spillesteder, har turneret i Pakistan og på Færøerne og har modtaget to awards.

Materialer

GennemseGennemse
  • Avisartikel

Langt mellem kvinder på scenen

Af Ditte Giese, Nana Jacobi, Fabian Holt, Morten Hopballe (2016)
Den fynske musikfestival Tinderbox har kun 2 kvinder på programmet. "Grotesk", siger musiker, "provins...
Læs mere
GennemseGennemse
  • Avisartikel

Folk ryster på hovedet over de ting, jeg har været igennem i min karriere

Af Michael Charles Gaunt, Nana Jacobi, Pernille Rosendahl, Kirstine Stubbe Teglbjærg (2018)
Koncertrækken HUN SOLO hylder kvindeligt talent i en musikbranche domineret af mænd
Læs mere