Foto af Jimi Hendrix

Om dette arrangement

Bibliotek
Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 Kr
Lokalitet
Danmark
Køb/bestil billet(ter)
Musik

Jimi Hendrix: Are You Experienced? Foredrag.

19.10.17
I anledning af 50-året for udgivelsen af Are You Experienced fortæller Thomas Ulrik Larsen om Jimi Hendrix.

James Marshall Hendrix fra Seattle, USA, var i den grad en erfaren herre, da han i 1966 blev opdaget af Chas Chandler fra det engelske hit-band, The Animals. Med britisk management og musikalsk backing vendte The Jimi Hendrix Experience, som Jimis trio blev døbt, hele det engelske rock-establishment på hovedet med en musikalsk gryderet, ingen før havde hørt: 
- Autentisk blues gennemskudt af Bob Dylans ord-univers og talesangstil, fortæller Thomas Ulrik Larsen, som denne aften tager os med ind i Jimi Hendrix musikalske univers.  
 
Det var bevidsthedsudvidende lyd og et guitarspil, der ubesværet var alt det, de britiske guitarhelte forsøgte at blive. Det var performanceevne og -mod, der gav selv James Brown kamp til stregen. Da det første chok havde lagt sig, foldede Jimi Hendrix sig ud som en sand kunstner, særligt i pladestudiet, hvor både lyd og genreudtryk blev afprøvet maksimalt.  
 
Både for guitarnørder og politisk interesserede
Ud over Hendrix' musikalske arv - hans liv og karriere endte i efteråret 1970 - blev den sorte Hendrix' popularitet hos det hvide publikum en vigtig faktor for den brede succes, som sorte kunstnere som Bob Marley og Michael Jackson senere oplevede. Et foredrag for både guitarnørder og politisk interesserede.    
 
Thomas Ulrik Larsen lever for musikformidling, hvad enten det er som foredragsholder, sangskriver, freelance-guitarist, musikskolelærer eller skribent. De sidste fire år har han holdt over 120 foredrag over hele landet om emner som Pink Floyd, Bob Dylan, Gasolin' og nu også Jimi Hendrix. 

 

Billetter koster 50 kr. og du køber ved at trykke på "Køb/bestil billet(ter)" til højre på siden. 

Materialer

Reservér
  • Grammofonplade

Are you experienced

Af Jimi Hendrix (2015)
Læs mere
Reservér
  • Grammofonplade

Electric ladyland

Af Jimi Hendrix (2015)
Læs mere
Reservér
  • Grammofonplade

Axis: Bold as love

Af Jimi Hendrix (2015)
Læs mere