En kvinde går med en barnevogn
En kvinde går med en barnevogn

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Rådmandshaven, parkeringspladsen
For hvem?

Bogsnak og barnevogne

Bookwalk med barnevogne for mødre på barsel, hvor vi taler om bøger, mens vi går rundt i Herlufsholm Skoven og langs med Susåen.

Som mor på barsel har du sikkert ikke meget tid til at sætte dig med en god bog. Hvis du alligevel har mod på at få lyttet til et par bøger og tale med andre om dem, kan du nu komme med på en helt ny bookwalk for mødre i Herlufsholm Skoven.

- Vi hører en lydbog til hver gang. Jeg laver spørgsmål til bøgerne, så der er noget at snakke om. Når vi mødes, får I en kort introduktion til bogen. Og så går vi rundt og nyder den smukke natur ved Susåen og i den skønne Herlufsholm Skov, mens vi taler om bogen. Vi standser på udvalgte steder og samler op på snakken, fortæller bibliotekar Vibeke Sølling fra Næstved Bibliotek og Borgerservice, som gennem flere år har lavet bookwalk i Næstved og Glumsø. Nu starter hun et nyt tiltag efter samme koncept for mødre på barsel.  

Bøger om at blive mor

Temaet dette forår er MODERSKAB, hvor vi lytter til 20bøger, som har forskellige vinkler på det at blive mor. De tre bøger, som danner udgangspunktet for de tre ture er: Charlotte Heje Haase: Mit livs største Tigerspring, Dea Trier Mørch: Vinterbørn og Cecilie Lind: Mit barn.

Find bogen på eReolen

Alle bøgerne kan findes på eReolen, hvor du kan streame eller downloade e-bøger og lydbøger. eReolen findes også som app, så du kan have bøgerne på din telefon eller tablet. Er du ikke oprettet som låner, kan du nemt blive det.  Gå ind på www.naesbib.dk og vælg E-materialer. Gå ind på eReolen og vælg Se online. Log ind med CPR-nummer og din 4-

cifrede pinkode til biblioteket samt vælg bibliotek (Næstved). Her kan du søge på titlen. Herefter kan du vælge, om det skal være som e-bog eller lydbog og downloade den. Du har bogen 1 måned, herefter forsvinder den. Har du spørgsmål kan du henvende dig på biblioteket. Er du ikke til lydbøger, kan du også låne bogen på biblioteket. Den kan afhentes i Infoskranken på Næstved Bibliotek fra mandag den 30. marts. 

Lyt til en bog, mens du går med barnevognen

- Da jeg fik mit første barn i 1989, gik jeg mange og lange ture med barnevognen i Italiensvej-kvarteret på Amager. Og der blev ikke tid til at læse, siger Vibeke Sølling, som selv ville have elsket at lytte til lydbøger og ikke mindst tale med andre om dem, mens hun gik af sted med sit sovende barn i barnevognen.

Praktisk info

Datoer: tre mandage fra kl. 10.00-ca. 12.00: den 20. april, den 18. maj og den 15. juni

Mødested: Parkeringspladsen ved skoven op til Rådmandshaven i Næstved.

Det er gratis, men der er tilmelding her på siden. Du kan tilmelde dig alle tre gange eller fra gang til gang. Husk at melde afbud, så vi ikke står og venter på dig. 

Pris
0

Materialer

  • Bog

Mit livs største tigerspring : en barselsdagbog

Af Charlotte Heje Haase (2015)
Læs mere
  • Bog

Vinterbørn : roman

Af Dea Trier Mørch (2016)
Læs mere
  • Bog

Mit barn : digt

Af Cecilie Lind (2019)
Læs mere