Om dette arrangement

Tid
13:30 - 16:00
Pris
Gratis
Bibliotek

Bogsnak i naturen - Glumsø

Vi starter vores bookwalk-læseklub op igen. Her taler vi om bøger, mens vi går rundt om Glumsø Sø. En god kombination af litteratur, natur og sundhed.

Vi læser en bog til hver gang. Når vi mødes, får I en kort introduktion til bogen samt stikord til samtale, når vi efterfølgende skal gå rundt og nyde den smukke natur ved Glumsø Sø. Vi standser på udvalgte steder og samler op på snakken. Det handler om at dele gode læseoplevelser og nyde naturen på en og samme tid. Vi slutter af i Café Rejseladen med en kop te eller kaffe samt lidt sødt og sundt. 

Medicin for sjælen

I efteråret 2017 tog bibliotekar Vibeke Sølling hul på tiltaget med at føre læserne igennem de grønne områder og ind i bøgernes verden på de såkaldte "bookwalks". Temaet dette forår handler om LIVSGLÆDE. - Vi taler lidt om, hvor godt det er for os at læse og ikke mindst at komme ud i naturen og nyde den sammen med andre, fortæller Vibeke Sølling, som kører bibliotekets livshistorie-workshops samt stod bag pilotprojektet Hold Hjernen Frisk med ture for seniorer i naturen. 

Læsning som terapi er ikke nyt. Allerede i oldtiden betragtede man bøger som
"medicin for sjælen". Og i dag viser hjerneforskning, at der sker målbare ændringer i hjernestrukturen, når vi læser litteratur. 
 
De tre bøger, som danner udgangspunktet for de tre ture er: Agnés Martin-Lugand: Lykkelige mennesker læser og drikker kaffe, Vigdis Hjorth: Leve posthornet og Annedorte Ries: Pilgrim. Biblioteket bestiller bøgerne hjem i god tid. 
 
Rent praktisk:
Vi gennemfører vores ture, så vidt vejret tillader. Du skal kunne gå de ca. 3,5 km rundt om Glumsø Sø. Husk gode sko og evt. lidt at drikke. 
 
Tid og sted:
Torsdag den 28. marts, torsdag den 25. april og torsdag den 23. maj.
Alle dage fra kl. 13.30-ca. 16.00. Vi mødes foran Glumsø Bibliotek, Torvet 1, 4171 Glumsø.
Gratis, men der betales for kaffe og kage i Café Rejseladen. 
 
Tilmelding her på hjemmesiden. Du kan tilmelde dig alle tre gange eller fra gang til gang. Der er et begrænset antal pladser. 
 
Info: Vibeke Sølling, tlf. 5588 4123, mail: visje@naestved.dk