Naturen nydes, mens vi deler vores læseoplevelser
Naturen nydes, mens vi deler vores læseoplevelser

Om dette arrangement

Tid
10:00 - 12:30
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?

Bogsnak i Næstveds natur

Vi fortsætter vi vores nye ”bookwalk-læseklub” i Næstved, hvor vi taler om bøger, mens vi går langs med Susåen og ind i Herlufsholm Skoven. En god kombination af litteratur, natur og sundhed.

Vi læser en bog til hver gang. Når vi mødes, får I en kort introduktion til bogen samt stikord til
samtale, når vi efterfølgende skal gå rundt og nyde den smukke natur ved Susåen og i den skønne Herlufsholm Skov. Vi standser på udvalgte steder og samler op på snakken. Det handler om at dele gode læseoplevelser og nyde naturen på en og samme tid. Vi slutter af på Næstved Bibliotek, hvor der er kaffe/te.

Det er bibliotekar Vibeke Sølling, som fører læserne igennem de grønne områder og ind i bøgernes verden på de såkaldte ”bookwalks”. Hun har siden efteråret 2017 afholdt bogsnakke i naturen rundt om Glumsø Sø. Og i foråret har der også været bogsnakke i Næstveds natur.  

Temaet dette efterår er FAMILIEN. De tre bøger, som danner udgangspunktet for de tre ture er: Katrine Marie Guldager: En uskyldig familie, Thorstein Thomsen: Bare vi har hinanden og Helga Flatland: En moderne familie. Den første bog kan hentes på Næstved Bibliotek fra den 5. august.

Medicin for sjælen

Læsning som terapi er slet ikke nyt. Allerede i oldtiden betragtede man bøger som "medicin for sjælen". Og i dag viser hjerneforskning, at der sker målbare ændringer i hjernestrukturen, når vi læser litteratur.  - Det er så dejligt at læse. Og det giver noget helt særligt at gå og tale om bøger ude i naturen, fortæller Vibeke Sølling, som kører bibliotekets livshistorie-workshops samt stod bag pilotprojektet Hold Hjernen Frisk med ture for seniorer i naturen.

RENT PRAKTISK: Vi gennemfører vores ture, så vidt vejret tillader. Du skal kunne gå de ca. 3,5 km fra Rådmandshaven, langs Susåen og over den hvide bro gennem Herlufsholm Skoven til Næstved Bibliotek. Husk gode sko og evt. noget at drikke.

TID OG STED: 
Mandage: den 26. august, den 23. september og den 28. oktober. Alle dage fra kl. 10.00-ca. 12.30. Vi mødes på parkeringspladsen ved skoven op til Rådmandshaven i Næstved. 

Tilmelding ved at klikke her til venstre. Der er et begrænset antal pladser.

Info: Vibeke Sølling, tlf. 5588 4123, mail: visje@naestved.dk

Pris
0