Dy Plambeck
Dy Plambeck
Waiting for Næver Ending Stories
Waiting for Næver Ending Stories

Om dette arrangement

Tid
18:30 - 20:30
Pris
Gratis
Bibliotek
For hvem?

Mød forfatter Dy Plambeck

Dy Plambeck har skrevet den anmelderroste, smukke og voldsomme roman Til min søster om de to meget forskellige søstre Aya og Andreas forhold.

Vi møder de to søstre, hvor Aya lige har født en datter, Nola, efter at faren har forladt hende - og Andrea forlader sin voldelige kæreste. De tager sammen med Nola til Sverige og i resten af romanen foldes deres fortid og fælles historie sig ud, sideløbende med at Aya i sit arbejde som historiker kommer på sporet af JP Jacobsens ungdomskæreste Anna Michelsen. 

I dette foredrag, som er en del af optakten til næste års litteraturfestival: Waiting for Næver Ending Stories, fortæller Dy Plambeck om arbejdet med romanen, der udkom i 2019, og læser uddrag op. 

Dy Plambeck er blevet karakteriseret som en af sin generations mest talentfulde og originale forfattere. Hun er desuden kendt for sit store samfundsengagement som debattør og skribent for bl.a. Weekendavisen, Politiken og Information. Hun har modtaget flere priser for sit forfatterskab seneste Politikens Litteraturpris 2019 for Til min søster. 

Foredraget foregår tirsdag d. 24. november kl. 18.30. Dy Plambeck går på scenen kl. 19 og som optakt kl. 18.30 vil der være oplæsning af Jens Kepny Kristensen, som er andetårselev på forfatterlinjen på Talentskolen i Næstved. Arrangementet slutter klokken 20.30.

Om corona og Waiting for Næver Ending Stories

Bibliotekerne var lukket ned i foråret pga. corona, men nu holder vi heldigvis igen ”rigtige” forfatterforedrag – dog med fokus på at overholde coronaretningslinjerne. Det betyder blandt andet for tiden at man skal bære mundbind indtil man har sat sig på sin plads til foredraget. På tidspunktet for det her foredrag har vi allerede haft foredrag med Iben Mondrup og Kristian Bang Foss, og der vil komme flere under navnet "Waiting for Næver Ending Stories", som optakt til næste års festival, som er planlagt til at blive afholdt d. 7.-8. maj 2021.

Mere om Til min søster

Aya og Andrea var teenagere i Kalundborg i 90’erne mellem Arthurs autoværksted og Johns pushere. Der var druk og øretæver i luften på King’s Pub, ræs ud over stubmarkerne, sex på kvistværelser, et brutalt hjemmerøveri, men også lyse sommernætter, et stort bibliotek og morgener på jagtmarkerne.
De to søstre kører sammen til Sverige med Nola på bagsædet og et jagtgevær i bagagerummet. I den svenske skov genfinder de ungdommens fortrolighed.
Mens Aya og Andrea går på provinsbar, påkører et rådyr, bader i skovsøer og fantaserer om at slå Andreas voldelige ekskæreste ihjel, nærmer de sig en skillevej, hvor et opgør med deres liv og historie er uundgåeligt. Til min søster er en kraftfuld roman om vold og drifter, seksualitet og brutalitet, moderskab og galskab. Den handler om retten til at fortælle sin historie og få sin stemme hørt og om søstersolidaritet på tværs af tider.

Om Jens Kepny Kristensen

Jens Kepny Kristensen er andetårselev på Talentskolens forfatterlinje. Han er uddannet skuespiller fra Aarhus Teater i 2015. Og skriver dramatik og prosa. I 2017 skrev han forestillingen Slagbanke Banke, som han også medvirkede i, sammen med Hans Rønne. For tiden lægger Jens og Hans sidste hånd på forestillingen Rundkørsel, som sættes op næste år på Vendsyssel Teater. Næste år, hvor Jens forhåbentlig er på scenen som Romeo i Teatret Møllens store og corona-forsinkede opsætning i forbindelse med Genforeningen 2020, Romeo + Julie. I prøveperioden til det stykke har Jens ført en dagbog eller arbejdslog – på en gang en læsning af Shakespeares klassiker, et skuespillerstudie og et nervøst vidnesbyrd fra en tid, hvor vi alle skulle holde afstand – et temmeligt udfordrende udgangspunkt for samlingen af et hold til en stort anlagt teaterforestilling. Den tekst vil han læse uddrag fra på Næstved Bibliotek.

Om Talentskolen – Dansk Center for Kunstnerisk Talentudvikling

Talentskolens forfatterlinje tilbyder ambitiøse skrivende i alderen 16-30 år et toårigt undervisningsforløb i skrivekunst.

Waiting for Næver Ending Stories arrangeres med støtte fra Mærk Næstved.
Mærk Næstved

Materialer

GennemseGennemse
  • Bog

Til min søster : roman

Af Dy Plambeck (2019)
Søstrene Aya og Andrea kører til Sverige med et haglgevær og Ayas to-årige datter Nola i bilen. Andrea har forladt si...
Læs mere