Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
For hvem?

Forfatteraften i og om Fuglebjerg

Den 27. oktober kan du på Fuglebjerg Bibliotek møde Sten Jacobsen, forfatteren til bogen ’Vejen til Berlin’, som delvist foregår i Fuglebjerg.

Er du interesseret i lokalhistorie og i ny skønlitteratur? Så må du ikke gå glip af chancen for at møde forfatter Sten Jacobsen og høre ham fortælle om sin seneste roman ’Vejen til Berlin’, når han gæster Fuglebjerg Bibliotek den 27. oktober kl. 19-21.

Sten Jacobsen har beskæftiget sig intensivt med Fuglebjergs historie i slutningen af 1800-tallet – også i sit forfatterskab. Tidligere har han udgivet bøgerne ’Saadan er de’ om Fuglebjergs historie under forfatningskampen i 1872-1901 og ’Niels Lorentzen Stegler 1849-1922’, som handler om Fuglebjerg Haandværkerforenings anden formand. Og nu har han altså begået endnu en bog, hvor Fuglebjerg sættes på det litterære landkort.

Kort om bogen

’Vejen til Berlin’ er en modernistisk udgave af den klassiske dannelsesroman. I romanen møder vi den unge historiker Karl Severinsen, der drømmer om den store kærlighed, men som gang på gang må se sig svigtet. Da hans store kærlighed Elise gifter sig med hans bedste ven, flygter Karl til den lille midtsjællandske by F, hvor han vil bedrive folkemindeforskning og skrive en moderne roman med udgangspunkt i byens indbyggere. 

Historien foregår i slutningen 1800-tallet, og byen F er i virkeligheden Fuglebjerg. De dele af romanen, som foregår i Fuglebjerg, bygger delvist på autentiske kilder, delvist på forfatterens fornemmelse af livet, som det var dengang, og delvist på litterær fantasi.
 

Om Sten Jacobsen

Sten Jacobsen er cand.mag. i samfundsfag og historie og har været gymnasielærer fra 1978 til 2015. Foruden ’Vejen til Berlin’ har Sten Jacobsen også udgivet Novellesamlingerne ’Blind trappe’, ’Hvem kan gøre en dukke fortræd?’ og ’Hulter til bulter’ samt bøger om mikro- og mentalitetshistorie, bl. a. ’Saadan er de’ og ’Nu er jeg her altsaa ganske ene – Asta Kofod 1876-1923’.

Om arrangementet

Undervejs vil Sten Jacobsen også fortælle om Fuglebjergs historie i slutningen af 1800-tallet, om sin egen personlige baggrund for at skrive om Fuglebjerg og om forholdet mellem historie og skønlitteratur. 

Det er gratis at deltage, men husk at booke billet på naesbib.dk.