Mich Vraa
Mich Vraa

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
50 kr.
Bibliotek
For hvem?

Foredrag af forfatter Mich Vraa

Mich Vraa fortæller om romantrilogien: Haabet, Peters kærlighed og Faith, som handler om Dansk Vestindien og den danske slaveperiode.

Mich Vraa brød i 2016 igennem som forfatter med romanen "Haabet", første bind i en trilogi om Dansk Vestindien. Andet bind, "Peters kærlighed", udkom året efter, og sidste bind i trilogien "Faith" udkom i 2018. 

Dansk Vestindien og romantrilogien

I "Haabet" tager Mich Vraa sin læser med tilbage til en grum og ofte glemt periode i Danmarkshistorien. Til en tid hvor kolonitidens danskere skabte ny velstand på slavearbejde i de vestindiske sukkerplantager. Tag med Mich Vraa tilbage til årene omkring 1800 og sejl med slavefregatten ”Haabet” ud på Trekantruten.

"Peters kærlighed" handler først og fremmest om Peter von Scholtens liv, men fortsætter samtidig beretningen om de fiktive personer fra "Haabet". Von Scholten var og er en omdiskuteret skikkelse i Danmarkshistorien, og under foredraget fortæller Mich Vraa om de mange overvejelser man må gøre sig som forfatter af historiske romaner. Målet er at fange læseren med en spændende beretning som samtidig tegner et troværdigt billede af historiens virkelige personer.

Trilogiens sidste bog, "Faith", er fortællingen om året 1917 da USA overtog de tre dansk-vestindiske øer, og Danmark sagde endeligt farvel til sin sidste tropekoloni. Men romanen favner samtidig hele Vestindiens historie som udspandt sig over 250 år – en beretning om grådighed, gudsfrygt og kynisme, sørøvere og plantere og de hundredtusindvis af afrikanske slaver der udførte det hårde arbejde med at etablere kolonien.

I foredraget fortæller Mich Vraa om sit arbejde med romantrilogien og om sin research- og skriveproces, og han læser passager fra bøgerne. Det er et tankevækkende, gribende og vigtigt foredrag med plads til efterfølgende spørgsmål og diskussion.

Om Mich Vraa

Mich Vraa er uddannet journalist og arbejdede i dagspressen indtil han i 1995 blev forfatter og skønlitterær oversætter på fuld tid. Han har givet dansk stemme til en lang række engelske og først og fremmest amerikanske forfattere som Jonathan Franzen, Anthony Doerr, Ernest Hemingway og John Williams.

Materialer

GennemseGennemse
  • Bog

Haabet : 1787-1825

Af Mich Vraa (2016)
Fregatten Haabet stævner i 1803 ud fra København med skibsreder Frederiksen og hans 14-årige datter Maria om bord. Un...
Læs mere
Mich Vraa: Peters kærlighed : 1804-1854 GennemseGennemse
  • Bog

Peters kærlighed : 1804-1854

Af Mich Vraa (2017)
Historisk roman, der tager udgangspunkt i en brevudveksling mellem generalguvernør Peter von Scholten (1784-1854) og ...
Læs mere
Mich Vraa: Faith : 1665-1918 GennemseGennemse
  • Bog

Faith : 1665-1918

Af Mich Vraa (2018)
Historisk roman, der handler om Dansk Vestindien i tiden under slaveoprøret i 1880'erne og tiden omkrig år 1917,...
Læs mere